Kané - New Romanian Cuisine lansează, alături de partenerul principal Mastercard și de alți parteneri, o inițiativă de solidaritate pe două paliere. Primul palier susține industria printr-un mecanism care angrenează producători și furnizori locali ce pot livra ingrediente în această perioadă, precum și bucătari de la alte restaurante care și-au suspendat temporar activitatea.

Al doilea palier susține medicii și personalul medical care lucrează neobosit în spitalele din București și care vor primi zilnic preparate hrănitoare. Pentru a învinge, este nevoie de resurse, iar mâncarea de bună calitate este o resursă indispensabilă pentru aceștia.

Bucătăria va găti doar pentru livrare și cu ajutorul Asociației Dăruiește Viața și a altor parteneri similari, inclusiv Act for Tomorrow și Asociația Studenților la Construcții din București, au creat o rețea de centre unde vor livra în fiecare zi mâncare celor care resimt cel mai mult efectele actualei pandemii și oamenilor din prima linie. Astfel, Kané va livra către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Institutul Național Victor Babeș și Spitalul de Urgență Floreasca.

„Pentru a mări și mai mult impactul acestui proiect, vom prelua și comenzi pe 3 paliere: Corporate delivery pentru prânz în timpul săptămânii (pentru comenzi de peste 20 porții), Meniuri pentru familii în weekend și Uber Eats începând cu 31 Martie, cu intenția de a suplimenta numărul de meniuri donate. Pentru fiecare meniu comandat, #OMasaDeNepretuit merge #Acum, automat și gratuit, către eroii din prima linie”, spun cei de la Kané.