Articolul acesta a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro de vineri, 17 iunie. Puteți să vă abonați la newsletter aici.


Am decis să urmăresc acest film pentru că o apreciez pe JLo ca artist și chiar am fost curioasă să văd despre ce e vorba, și chiar nu regret că am făcut-o. Vi-l recomand și vouă pentru că am văzut în el niște paralele foarte bune între ce înseamnă viața unui artist și viața unui antreprenor.

Pe lângă faptul că este o cântăreață, JLo este și o actriță și recunosc că este posibil ca anumite elemente să fi fost ”jucate” ca să dea mai bine pe cameră. Însă au fost și momente care mi-au părut extrem de reale.

De exemplu, nu cred că poți ”juca” oboseala după zile întregi de muncă. Nici dezamăgirea nu cred că poți să o ”joci” atunci când lucrurile nu ies cum ți-ai dorit, cum ai sperat, cum ai visat. Și nici vânătăile de pe picioare de la dansul pe care-l repeți până-l înveți bine nu cred că pot fi ”jucate”.

Și nu cred că poți ”juca” nici munca, efortul, transpirația care curge pe tine după ce ai tras din puteri ca totul să iasă fără cusur și să te poți mândri cu ceea ce ai realizat.

Văzând cum se pregătește JLo pentru un show, fie și unul de cel mult 7 minute, atât cât a avut la dispoziție în pauza de la Super Bowl, mi-au venit în minte și cuvintele Alexandrei Blaș, fondatorul Pickles (veți citi în curând un material cu ea și o veți vedea pe video), în timp ce povesteam despre business și despre faptul că mereu când este întrebată despre secretul business-ului ei, spune că implică ”muncă, muncă, muncă și mai multă muncă”.

Așa cum spuneam, în film o vedem pe Jennifer Lopez, ajunsă la 50 de ani, cum se pregătește pentru acel show din unul dintre cele mai importante momente pentru americani – în 2022, circa 112 milioane de persoane au urmărit finala Super Bowl – și am văzut câtă muncă este în spate pentru ca totul să iasă perfect.

O vedem și cum își amintește de copilărie, relația cu familia și copiii ei, emoțiile prin care trece referitor la modul în care este percepută de presă, de lume, tot zbuciumul prin care trece pentru a fi recunoscută ca și o actriță bună (un alt moment important, pe lângă recitalul de la Super Bowl este și lansarea filmului Hustlers în care este și actriță și producător, și faptul că ratează șansa de a câștiga un Glob de Aur, deși este una dintre cele 2 favorite pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, faptul că la Oscaruri nici măcar nu este nominalizată, deși își făcuse foarte multe iluzii), dar și acceptarea și dorința de a face bine în comunitatea latino.

Înainte de a încheia scrisoarea mea de azi, vreau să vă las câteva citate din Halftime care mi-au plăcut foarte mult și care, din nou, cred că se pot aplica și în trăirile și zbuciumul oricărui fondator de business.

”This game is rigged and it does not reward people that play by the rules. You gotta stand in a corner or get in the ring” – un dialog din filmul Hustlers.

”Jennifer Lopez is a dancer who became an actor, who became a singer, who became a global icon” – ce spune despre ea o persoană din anturaj.

”Success means constantly evolving, getting out of your comfort zone and doing things differently” – JLo.

”Part of being a great performer is being aware. Being aware of everything that's on the stage with you, on where the light is at that time, of who's next to you, not just where you are at that step” – JLo le vorbește dansatorilor care o acompaniază pe scenă într-o pauză de repetiții.

”I just need to be better at everything” - JLo.

”You have moments when you live in fear and you wonder what's next, and if there's a next” - JLo.

”I'm gonna keep working and not be afraid to use my voice to get change” - JLo.

”It's been a long road getting here and I'm proud of that person that got here” - Jlo.