Land Rover Explore se adresează, în primul rând, celor care călătoresc mult și des. A fost special conceput pentru o vizibilitate maximă, chiar și la soare puternic.

Acesta reacționează la atingerea cu mănuși sau cu degetele ude și are protecție împotriva apei și a prafului, conform indicilor de protrecție IP68, informează pcmag.com. Funcția specială Outdoor Dashboard oferă acces rapid la informații meteo cu date detaliate despre temperatură, umiditate, precipitații, forța vântului etc.

Capacitatea de memorie internă și de stocare vine standard - 4 și respectiv 64 GB. Configurația oferă, de asemenea, un modem LTE Cat. 6, camere cu rezoluție de 8 și 16 megapixeli, slot pentru cartele de memorie microSD. Ecranul de 5 inci este caracterizat printr-o rezoluție Full HD și protecția acestuia este asigurată de Corning Gorilla Glass 5.

Telefonul rulează pe Android 7 rulează, dar se așteaptă o actualizare la versiunea 8 a sistemului de operare.

Una dintre principalele caracteristici ale smartphone-ului este suportul de pluginuri. Pentru bicicliști, există opțiunea Bike Pack, cu montare pe bicicletă și o baterie suplimentară de 4.370 miliamperi, iar pentru călătorii obișnuiți este oferit Adventure Pack, cu o antenă GPS externă, un carabină din oțel inoxidabil și o baterie de 3600 miliamperi. Există și Battery Pack, cu o baterie suplimentară de 4.370 miliamperi.

Land Rover Explore va intra în vânzare pe 26 aprilie, la un preț de € 649 / £ 599.

Mai multe detalii despre Land Rover Explorează vor apărea la MWC 2018, unde smartphone-ul va fi prezentat la egalitate cu alte inovații.