Comunitatea Launch, o inițiativă a How to Web, Google for Startups și InnovX-BCR, și-a propus să își extindă activitatea de susținere a startup-urilor și democratizare a accesului la resurse, prin adresarea specifică a mai multor industrii și tehnologii.

După ce în 2022, a organizat un eveniment dedicat industriei Deep Tech, anul acesta, comunitatea Launch organizează prima ediție a Launch Health Tech, în parteneriat cu MedStarter HUB și cu sprijinul Dianei Mereu, Fondator al HealthFluencer și Director al verticalei de Health Tech în cadrul comunității Launch.

Punctul central al evenimentului este reprezentat de tehnologiile care transformă industria medicală (aparatură, sisteme IT, biotehnologii, inteligență artificială, blockchain, aplicații)

Launch Health Tech va avea loc pe 18 mai, la Apollo111, de la ora 16:00, iar accesul este gratuit.

”Ne propunem ca Launch Health Tech să devină un punct de referință pentru industria locală și regională de HealthTech. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente și acțiuni dedicate industriei HealthTech, desfășurate sub umbrela comunității Launch. Prin Launch Health Tech, dăm un semnal clar și puternic că proiectele de HealthTech merită tot sprijinul din partea tuturor celor interesați de progresul acestei industrii în România.” - Diana Mereu, Fondator HealthFluencer și Director Launch Health Tech

Obiectivul Launch Health Tech este de a crea cadrul necesar pentru celebrarea și dezvoltarea proiectelor locale de digitalizare a industriei de sănătate. La eveniment sunt așteptați fondatori de startup-uri, precum și reprezentanți ai mediului medical privat și public, media sau investitori.

Lista vorbitorilor confirmați ai acestei prime ediții îi include pe Andrei Baciu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, Sergiu Negut, Partner în cadrul Cleverage VC, George Manea, Senior Manager al departamentului de Life Sciences, Technology and Compliance în cadrul KPMG, precum și alți invitați speciali, pe care ii puteți regăsi în agenda actualizată a evenimentului.

Printre startup-urile de Health Tech prezente pe scena evenimentului se numără Parol APP, ATLAS, Synaptiq, upgrade.health, Femyo.

Launch Health Tech este organizat în parteneriat cu MedStarter HUB, o inițiativă nouă dezvoltată de Lucian Paraschiv, care este și fondatorul Global Medical Solutions (GMS).

MedStarter HUB oferă fondatorilor de startup-uri de tehnologie medicală acces la echipamente, posibilități de cercetare și dezvoltare, oportunități de finanțare și creare de parteneriate, precum și un nou spațiu de lucru și conectare.

“Există extrem de mult potențial, în România, de inovație prin tehnologie în industria medicală, însă este nevoie de sprijin și resurse pentru a ajunge la rezultate semnificative. Obiectivul nostru este de a promova talentul românesc, de a oferi acces la piața locală și regională, fiind alături de startup-urile MedTech încă de la început. Suntem interesați de orice idee inovatoare, de la aparatură și echipamente medicale, până la software și roboți pe care să le dezvoltăm împreună și să le lansăm rapid într-o piață aflată în continuă creștere.” - Lucian Paraschiv, Fondator GMS și MedStarter HUB

Programul Launch Health Tech:

  • 14:00 - 16:00 - Sesiune privată de demo-uri și prezentări pentru fondatori și investitori, acces pe bază de invitație din partea organizatorilor
  • 16:00 - 18:30 - Sesiune publică de paneluri și prezentări, acces gratuit pe bază de înregistrare:

○ Panel 1 - Investor & Portfolio Company - “Investing in Innovative Healthcare Technologies”

○ Panel 2 - Accelerator & Alumni Network - “Accelerating HealthTech Innovation”

○ Panel 3 - Company & Enterprise Client - “Data Driven Corporate Wellbeing Programs”

  • 18:30 - 20:00 - Networking

Agenda extinsă este disponibilă aici.