Romanian Startup Days va oferi startup-urilor și companiilor ocazia să prezinte ideile și produsele investitorilor, liderilor din industrie și unor potențiali parteneri.

InnovX-BCR susține antreprenorii de tehnologie de mai bine de 4 ani de zile prin educație și ancore concrete de scalare, iar participarea la evenimente globale, precum summit-ul Select USA, reprezintă recunoașterea celor mai buni antreprenori care au fost premiați la Demo Days sau care au atras investiții semnificative. Este pentru a treia oară când 10 startup-uri din InnovX-BCR ajung în Statele Unite ale Americii, iar anul acesta suntem cea mai mare delegație din România aparținând acceleratorului prezentă la Select USA, dar și din Europa dacă luăm în considerare întreaga delegație românească”, a spus Ana Crețu, Startup Programs Coordinator BCR.

„SUA este o platformă pentru globalizare și inovație. De aceea am lansat un parteneriat între BCR și Ambasada României în SUA prin care să facilităm cât mai rapid și mai intens contactul între investitori și antreprenori. Scopul este în primul rând creștem vizibilitatea companiilor de tehnologie românești în mediul antreprenorial din Statele Unite. În același timp vom urmări colaborările strategice la nivel de Cercetare și Dezvoltare, politici publice de susținere a mediului antreprenorial, participarea la proiecte și inițiative globale care atacă problemele pregnante ale lumii de astăzi”, a spus Ionuț Stanimir, director de marketing și comunicare la BCR.

La Romanian Startup Days vor participa 40 de companii din tech, sănătate, energie regenerabilă, fintech sau ecommerce.

Delegația startup-urilor aduse de către acceleratorul InnovX-BCR cuprinde: