Ecranul

Lenovo Yoga 910 are un ecran de 13,9 inci, 4K, touchscreen, care se duce destul de mult până în muchie. La nivel grafic, laptopul e impresionant pentru prețul său și poți să vizionezi filmele și prezentările extraordinar. Evident, e doar un laptop de productivitate, nu pentru jocuri, iar la editare video are probleme cu faptul că se încălzește puternic.

Ecranul are un unghi de vizualizare de 180 de grade și are glare. Pentru că e și touchscreen, e predispus la a atrage amprente foarte mult. De asemenea, cu ajutorul balamalei, ecranul poate să se rotească pe spate, până când Lenovo Yoga 910 devine o tabletă. Recunosc, nu am folosit laptopul în această configurație, ci doar în varianta de laptop clasic.

Performanțe

Procesorul de pe modelul disponibil era un Intel Core i7, combinat cu 16 GB de RAM și un SSD de 1TB. Lenovo Yoga 910 e laptopul cu cifre mari, iar asta se vede în cum se simte în folosire. Nu am avut probleme în a face un browsing intens pe Google Chrome cu 10 tab-uri deschise în permanență, să folosesc aproximativ 8 programe în același timp și să folosesc Photoshop și să fac niște editare video de bază.

Problema cu laptopul e optimizarea sa proastă atunci când e pe baterie. L-am ținut în priză în majoritatea timpului, ceea ce îl făcea să ruleze la performanțe maxime, dar atunci când îl scoteam, optimizarea era îngrozitoare, încât, pentru a avea autonomie mai mare își ucide performanța în totalitate. Evident, orice laptop funcționează la un nivel mai scăzut doar pe baterie, dar la Lenovo Yoga 910 lucrurile astea sunt extreme, pentru că setările standard sunt slabe. Pe baterie, laptopul s-a chinuit să ducă două tab-uri de Chrome și cam atât. Abia puteam să mut între aplicații. Soluția am găsit-o în setările Advanced din Power Settings (Control Panel) nivelul minim al procesorului pe baterie era de 5%. Așadar, pentru a economisi baterie, procesorul putea să coboare performanța cu 95%. L-am mutat mai sus (mare greșeală să-l pun pe 100% pe baterie, pentru că efectiv laptopul o lua din loc și mai avea puțin să zboare din cauza răcirii) și am reușit să-l stabilizez undeva la 45-50%, astfel încât performanța pe baterie să fie bună.

E un laptop pentru cei care vor să fie portabili, să-l ducă la prezentări și să-l aibă la birou. Mai degrabă, un laptop de CEO.

Următoarea pagină: Securitate și amprentă.