Tastatură

Pentru mine, tastatura unui laptop e cea mai importantă în procesul de achiziție, pe lângă performanță. Apreciez și un ecran bun, dar nu mă interesează dacă e Full HD, 2K sau 4K. Așadar, la tastatură, pentru că scriu foarte mult, mă interesează să fie responsivă, să se țină bine butoanele și să nu joace și să nu aibă butoane amplasate greșit.

Tastatura de la Lenovo Yoga 910 e una căreia i-aș da nota 7/10. Responsivitatea e extraordinară și se scrie foarte ușor pe ea, ai un feeling foarte bun al apăsării, deși la început, în funcție de laptopul anterior, tastele ți se vor părea un pic mai rigide decât, să zicem la un Asus sau Macbook. În partea superioară sunt butoanele funcționale, dar au fost înlocuite practic cu funcții de productivitate. Ca să apeși F1 - F12, ai nevoie să apeși pe tasta Fn. Altfel, ai la prima atingere butoane de volum, luminozitate și mod avion sau închiderea camerei video.

Am avut o problemă cu butoanele de Shift. Butonul principal e în stânga, dar îl folosesc și pe cel din dreapta deseori, iar amplasarea lui lângă săgeți, dar într-o formă pătrată, nu dreptunghiulară, l-a făcut aproape imposibil de folosit fără să mă uit la tastatură.

Pentru o tastatură fără numpad, cea de pe Yoga 910 nu e înghesuită, iar butonul de Enter, deși e înjumătățită dimensiunea, poate fi apăsat cu ușurință fără a da din greșeală peste alte taste.

Trackpad

Un alt argument pentru un laptop atât de portabil este trackpad-ul bun. Puține branduri au reușit să facă o combinație de senzitivtate și exactitate care să se potrivească. Lenovo Yoga 910 poate fi folosit ușor cu ajutorul trackpad-ului fără mouse, deși, în comparație cu Macbook, nu se apropie încă. Cu toate acestea, nu te împiedici în trackpad, nu faci gesturi care să nu se vadă și în mișcările de pe ecran. Per total, e o experiență de 8 din 10.

Următoarea pagină: Conectivitate, porturi și autonomie