Conectivitate și porturi

Un alt argument pentru un laptop, chiar și pentru unul de mici dimensiuni, sunt porturile disponibile. Pentru laptopurile subțiri, ultraportabile, pretenția mea e să am măcar două porturi USB, pentru un mouse și pentru încărcarea telefonului sau a oricărui alt dispozitiv.

Din start, Lenovo Yoga 910 e un compromis. E foarte subțire și, din acest motiv, s-a renunțat la cel puțin un port USB. Încărcarea se face cu un port USB Type-C, în caz de urgență puteți să folosiți și un încărcător de telefon. Lenovo a încercat să riște un pic să se ducă spre viitor și a dotat laptopul cu două porturi USB Type C, pe aceeași parte, unul de încărcare și unul de transfer de date. Evident, al doilea port a fost nefolositor. Pe cealaltă parte e o mufă de căști și butonul de oprire sau pornire. Buton pe care l-am acționat în mod continuu închizând laptopul atunci când voiam să-l transport.

Autonomie

Lenovo se laudă cu 10 ore și jumătate de autonomie în specificațiile tehnice, dar acestea sunt disponibile doar într-un mediu foarte controlat și fără să faceți un browsing intens sau YouTube. Eu l-am folosit relativ obișnuit: 6-7 tab-uri de internet, unul de YouTube, mai multe aplicații și programe deschise, sincronizare de fișiere dezactivată. De asemenea, am folosit laptopul la rezoluția maximă, UHD, adică 4K.

Rezultatele mele au fost aproximativ 6 ore jumătate - 7 de autonomie în condiții de folosire de acest tip. Laptopul, fiind un Windows, trebuie setat bine pentru a se mișca așa cum trebuie când nu e conectat la priză. De obicei, procesorul intră într-un stadiu de economisire al bateriei, indiferent de modul ales - Power, Balanced sau Energy Saver. Eu am setat procesorul la o valoare maximă de 60%. Nu încercați să-l dați la o valoare maximă de 100% pentru că laptopul se va chinui să-i facă față și autonomia scade spre 4 ore jumătate, iar dispozitivul se încălzește.

Un amănunt deranjant la laptop e încărcătorul. Mai exact, lungimea acestuia. E un pic mai lung de un metru, ceea ce înseamnă că trebuie să ai o priză sau un prelungitor foarte aproape. Cum mie îmi place să mă uit pe canapea la filme, laptopul stă, de obicei, pe un scaun. Prizele sunt la aproximativ doi metri, așa că mi-a fost foarte greu să poziționez laptopul bine. De cele mai multe ori l-am folosit fără a fi conectat la priză.

Ultima pagină: Sunet și raportul calitate/preț