LG Q6 este întâiul smartphone lansat din gama Q, ambalând cele mai dorite inovații ale telefonului premium LG G6 într-o carcasă zveltă, remarcabilă, scoasă în evidență de ecranul FullVision cu ramă minimizată. Familia Q6 constă în modelele Q6+, Q6 și Q6α.

Din punct de vedere al memoriei și capacității de stocare, cele trei variante se adesează unor utilizatori diferiți: modelul Q6+ are 4 GB de RAM și 64 GB de ROM, modelul de bază Q6 oferă 3 GB de RAM și 32 GB stocare, iar accesibilul model Q6α are 2 GB de RAM și 16 GB de ROM.

Într-o epocă în care rama minimizată este o tendință în creștere pe segmentul smartphone-urilor premium, Q6 este primul telefon din categoria de preț mediu care aduce această funcție publicului larg. Ecranul unic FHD+ FullVision de 5,5 inch de pe LG Q6, cu un format al imaginii de 18:9, face ca navigarea video, jocurile și multi-tasking-ul să fie mult mai captivante. Design-ul “fără ramă” al smartphone-ului urmărește maximizarea ecranului, împiedicând totodată atingerea sa accidentală în timp ce este ținut în mână iar modul de fotografiere Square Camera permite “partajarea pătratelor” cu ușurință, sau crearea unor colaje foto folosind multiple imagini pătrate– apreciate de fanii rețelelor de socializare.

Smartphone-ul încorporează o cameră foto selfie cu un unghi larg de 100°, ce permite pasionaților de fotografie să includă un grup mare de prieteni într-o singură poză, fără efort. Interfața LG UX 6.0 a fost îmbunătățită, profitând din plin de formatul 18:9 al ecranului FullVision.

Durabilitatea este o altă funcție-cheie a acestui smartphone. Cadrul său de metal este construit din aluminiu de serie 7000 – un aliaj rezistent, folosit curent în industrii precum cea aerospațială și marină – cu colțuri rotunjite, pentru a disipa energia de impact în cazul scăpării pe jos. Dispozitivul este supus exigentului regim LG de peste douăzeci de teste, inclusiv de rezistență la căldură, penetrare și șocuri, condiții chiar mai riguroase decât protocoalele internaționale de testare. Acumulatorul acestui telefon este și el supus unui proces extra-dur de testare, mult mai riguros decât standardele internaționale.

O altă adiție la convenabilitatea pentru utilizatori este funcția proprie Face Recognition de la LG, care permite proprietarului să deblocheze modelul Q6 mai rapid și mai simpl.

LG Q6 va fi disponibil în România începând cu data de 1 Septembrie la toți operatorii de telefonie mobilă. Prețul ar trebui să fie de circa 200 de euro.

Specificații LG Q6:

 • Chipset: Platforma mobilă Qualcomm® Snapdragon 435
 • Ecran: FullVision de 5,5 inch, format 18:9, FHD+ (2160 x 1080 / 442ppi)
 • Memorie:
  Q6+: 4 GB RAM / 64 GB ROM
  Q6: 3 GB RAM / 32 GB ROM
  Q6α: 2 GB RAM / 16 GB ROM
 • Camera foto: Principală 13 MP unghi standard / Frontală 5 MP superangulară
 • Acumulator: 3.000 mAh (încorporat)
 • Sistem de operare: Android 7.1.1 Nougat
 • Dimensiuni: 142,5 x 69,3 x 8,1 mm
 • Greutate: 149 g
 • Rețea: LTE / 3G / 2G
 • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 / NFC / USB tip B 2.0
 • Culori:
  Q6+: Astro Black / Ice Platinum / Marine Blue
  Q6: Astro Black / Ice Platinum / Mystic White / Terra Gold
  Q6α: Astro Black / Ice Platinum / Terra Gold
 • Altele: Face Recognition / Google Assistant / Square Camera / Steady Record / FM Radio