Pe măsură ce curbele pandemiei de Coronavirus încep să se aplaneze încet, dar sigur, atenția se îndreaptă treptat către următoarea provocare: relansarea economiei.

În timp ce guvernele naționale și instituțiile internaționale din Europa și din întreaga lume anunță măsuri de criză fără precedent, rămâne de văzut dacă acestea vor fi suficiente și, mai ales, dacă ajutorul poate fi dislocat suficient de rapid pentru a salva persoanele care au nevoie de sprijin astăzi. Prin urmare, trebuie luate acțiuni decisive cât mai curând.

În acest context, Loyaltek și Paynovate, și-au unit eforturile într-o propunere unică pentru liderii politici, cu scopul de a oferi cetățenilor un sprijin financiar foarte necesar și rapid cu ajutorul Unity Card. Unity Card este un card de debit care poate fi limitat pentru utilizarea într-o anumită zonă geografică (de exemplu, o autoritate locală), precum și pentru anumite tipuri de magazine sau afaceri, în acest caz, cele care au fost obligate să se închidă pe perioada crizei actuale: hoteluri, restaurante, baruri, frizerii, magazine de bricolaj, magazine de haine.

Ca atare, este instrumentul pentru stimularea economiei locale și pentru a preveni dispariția banilor pe site-urile de e-commerce străine, trimiterea lor la familiile aflate peste hotare sau economisirea lor.

„Fie că este vorba de sprijinirea comercianților care au fost nevoiți să își închidă afacerile sau de a ajuta o mamă să-și hrănească copiii, liderii noștri, de la nivel local la nivel național, caută modalități de a atenua efectele blocajului economic și de a pregăti revenirea la viața normală și relansarea economică”, explică Robert Masse, fondator și CEO al Loyaltek și expert în domeniul plăților cu cardul.

Unity Card poate fi încărcat și reîncărcat cu orice sumă de bani dorită și funcționează la fel ca un card de debit obișnuit pe terminalele de plată. Perioada de valabilitate poate fi adaptată în funcție de nevoile și suportul prevăzut. Utilizatorii pot verifica valoarea rămasă cu ajutorul unui cod QR de pe spate, în timp ce un extranet permite autorității emitente să monitorizeze, să analizeze, să gestioneze și chiar să ajusteze modul de utilizare a cardurilor sale, în timp real. Și, astfel, încă o dată în această criză, noile tehnologii oferă ajutor într-o situație care la început părea de nerezolvat.

„Numele soluției, care reprezintă, desigur, solidaritatea, a venit în mod natural, iar noi am decis să oferim primele 5.000 de carduri fiecărei autorități locale care dorește să lucreze cu această soluție, având în vedere că ele sunt cel mai apropiate de situația din teritoriu. Costurile de implementare sunt menținute la minimum și se ridică la doar o fracțiune din costurile obișnuite ale măsurilor „tradiționale” similare. Mai mult, nu luăm niciun procent din tranzacții. În urmă cu doi ani, am livrat 12.000 de carduri la World Food Program (Programul alimentar mondial) pentru ajutor umanitar”, mai spune Masse.

Soluția propusă și-a dovedit deja utilitatea în Germania, în criza migrației, când Loyaltek a distribuit autorităților locale zeci de mii de carduri pentru a gestiona alocațiile refugiaților sirieni, permițându-le acestora să-și asigure nevoile de bază, prin achiziționarea de produse de la comercianții locali.

Unity Card poate fi personalizat dacă este necesar. Acesta este distribuit fie direct către beneficiari, fie prin intermediul autorității competente, care îl poate distribui mai departe. Plățile efectuate de cetățeni cu cardul sunt gestionate împreună cu restul traficului de plăți al comercianților, în timp ce suportul pentru titularii de card este asigurat de către Loyaltek sau de către „clientul” însuși, adică autoritatea emitentă.

Loyaltek NV este lider european în carduri cu utilizare limitată și gestionează numeroase programe de carduri cadou și de carduri de cheltuieli profesionale în 14 țări, iar Paynovate NV este unul dintre cei șase emitenți belgieni de monedă electronică, reglementat de Banca Națională a Belgiei și autorizat să emită instrumente de plată în toate țările europene.