Un startup japonez a creat un dispozitiv care te ridică pentru câteva momente și simulează mișcarea unei sărituri. Lunavity a fost creat de un grup de studenți de la Universitatea din Tokyo, iar un propotip al acestuia a fost prezentat la un festival din America.

Dispozitivul se opune forței gravitaționale folosind o serie circulară de rotoare care îi asigură o forță suficientă încât să permită utilizatorului o săritură de două sau trei ori mai mare decât este posibil din punct de vedere fizic. Lunavity se adaptează la mișcările naturale ale omului și face posibilă augmentarea abilităților sale de a sări.

Fondatorii startup-ului consideră că dispozitivul are mult potențial, iar scopul său principal este „să facă lumea un loc mai interesant”. De exemplu, cu ajutorul acestuia poate fi simulat mersul pe Lună. O demonstrație a abilităților dispozitivului apare într-un filmuleț pe Youtube în care Lunavity sare peste o trecere de pietoni, aruncă la coșul de baschet și udă un copac. Mai mult decât atât, se spune că dispozitivul are potențialul de a înlocui scaunele cu rotile.

Încă nu a fost dezvăluit un preț sau o dată pentru lansarea dispozitivului Lunavity. De asemenea, nu se știe măcar dacă produsul va fi lansat pe piață pentru consumul larg.

Am putea să ne gândim la câteva job-uri care ar profita din plin de acest dispozitiv, așa că, oricât de caraghios nu ar părea, trebuie să le acordăm recunoaștere fondatorilor pentru faptul că vor să se ridice pe culmile succesului. Până la urmă, au fost și alte invenții care, la început, nu păreau a fi dintre cele mai promițătoare, iar acum sunt de neînlocuit.