Fotografiile sunt înscrise de fotografi din întreaga lume și acoperă o gamă largă de subiecte, de la fotografii aeriene uimitoare la portrete intime și animale în sălbăticie.

Sony World Photography Awards este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai importante concursuri de fotografie din lume. Imaginile nominalizate și cele câștigătoare se bucură de o expunere și o recunoaștere globală.

„Îmi este imposibil să exagerez importanța acestei realizări pentru cariera mea, acoperirea globală a fost uimitoare, de fapt interesul pentru munca mea este un rezultat al acestei competiții, ce continuă și astăzi", a declarat fotograful Simon Butterworth (Marea Britanie, Competiția Professional, Landscape, 2015). Înscrierea în competiție este gratuită la www.worldphoto.org/swpa.

Deadline și juriu Sony World Photography Awards 2018

Juriul din 2018 are sarcina dificilă de a alege cea mai bună fotografie contemporană din ultimul an din lucrările înscrise în următoarele competiții:

Open – cea mai bună fotografie

Youth - cea mai bună imagine, realizată de fotografi cu vârste cuprinse între 12-19 ani

Competiția National - cea mai bună imagine realizată de un fotograf local din peste 60 de țări

Deadline: 4 ianuarie 2018

Competiția Professional – cea mai bună serie de lucrări

Deadline: 11 ianuarie 2018

Juriul este compus din Mike Trow, Picture Editor al British Vogue (competiția Professional) și Zelda Cheatle, Curator (Open, Youth și premiile National). Detalii complete despre juriul din 2018 pot fi găsite la www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/2018-judge.

Date utile

Lista completă a fotografilor nominalizați va fi anunțată pe 28 februarie 2018. Câștigătorii competițiilor Open și National vor fi anunțați pe data de 20 martie 2018, iar Fotograful Anului și câștigătorul competiției Professional vor fi anunțați pe 19 aprilie 2018.

Premii și expoziții

Fotograful Anului va fi premiat cu 25.000 de dolari, iar câștigătorul competiției Open va fi recompensat cu 5.000 de dolari. Toți câștigătorii vor primi cele mai noi echipamente foto Sony, iar câștigătorii competiției Professional sunt invitați la Londra, joi, 19 aprilie 2018, pentru a participa la cina Sony World Photography Awards.

Imaginile câștigătoare, dar și cele nominalizate vor fi expuse la Somerset House, Londra. În perioada 20 aprilie - 6 mai 2018, expoziția va include, de asemenea, lucrări exclusive ale câștigătorului premiului Outstanding Contribution to Photography, care va fi anunțat în ianuarie 2018. Câștigătorii acestei categorii sunt până acum Martin Parr (2017), RongRong & inri (2016), Elliot Erwitt (2015) și Mary Ellen Mark (2014).