Divizia de autovehicule comerciale ușoare a Mercedes-Benz organizează Startup adVANce Challenge, un program destinat startup-urilor din întreaga lume care dezvoltă produse ce pot revoluționa industria transporturilor.

startup-advance-mercedes-auto

Înscrierile sunt deschise până pe data de 15 ianuarie 2017, iar startup-urile incluse în program vor participa la un workshop de două zile (acesta va avea loc în perioda 7 februarie – 26 martie 2017) în care îți vor putea valida ideile alături de reprezentanții Mercedes. Totodată, compania va avea ocazia de a vă prezenta o bucată din viziunea sa despre viitorul transporturilor.

Ulterior, ideile validate vor fi incluse în faza a doua a programului – desfășurată între 6 mai și 6 iulie 2017 – în care se va trece la conturarea conceptelor și a planurilor de afaceri. Doar 10 startup-uri vor mai ajunge în acest moment, finanțarea oferită de Mecerdes-Benz Vans având o valoare de 10.000 de euro. A treia fază, cea a prototipării (25 august – 26 noiembrie 2017), este deschisă pentru cel mult 5 startup-uri, finanțarea totală disponibilă fiind de 900.000 de euro. Fiecare startup care reușește să aducă pe masă un prototip viabil pleacă de acolo cu cel puțin 80.000 de euro. Valoarea finanțării poate atinge și o jumătate de milion de euro.

Dacă programul vi se pare interesant, e bine să știți că Mecedes nu dorește nicio acțiune din compania voastră în schimbul banilor.

Constructorul german caută startup-uri care își propun, printre altele, să revoluționeze modul în care se va realiza manipularea mărfurilor, interacțiunea între clienți și întreg lanțul de servicii (vânzător, distribuitor), optimizarea rutelor sau crearea unor soluții hibride printre vehiculele private și regiile de transport în comun.