Elrond a reușit să livreze prima arhitectură cu adevărat scalabilă folosind tehnologia “sharding”, capabilă să livreze 15.000 de tranzacții pe secundă în configurația actuală. Comparativ cu cele 7 tranzacții pe secundă ale Bitcoin și 14 tranzacții pe secundă ale Ethereum, Elrond atinge o viteză de tranzacționare semnificativ mai rapidă, așa cum a demonstrat și în rețeaua sa de test public, unde s-au înregistrat 263.000 de tranzacții pe secundă.

Deasemenea, Elrond a anunțat de curând lansarea globală a aplicației sale de plăți globale Maiar, programată pentru data de 31 Ianuarie 2021. Aplicația oferă funcționalități similare cu PayPal, Revolut și Google Pay, la un cost fix mult mai mic, dar fără a colecta informații personale. Maiar va reprezenta motorul pentru creșterea accelerată a companiei Elrond în următoarea perioadă.

“Siguranța și utilitatea criptomonedelor în economia internetului a fost demonstrată de Bitcoin de-a lungul a 10 ani de existență, timp în care siguranța sa nu a fost compromisă, iar valoarea și răspândirea lui au crescut. Dar performanța sa este insuficientă pentru nevoile semnificative ale internetului, iar Elrond rezolvă această problemă prin tehnologie inovatoare și aplicația Maiar, prin care vom aduce următorul miliard de oameni în crypto”, spune Beniamin Mincu, Director Executiv și Fondator Elrond Network.

“Sunt convins că tehnologia blockchain va fi utilizată într-o varietate de industrii, iar adopția inclusiv în domenii critice este doar o chestiune de timp. Proiectul Elrond m-a atras de la început prin tehnologia creată, și mai ales prin modalitatea în care aceasta rezolvă problemele serioase de scalabilitate. Consider că acesta este un moment important pentru piața globală blockchain, în care performanța tehnologiei crește semnificativ prin inovația adusă de Elrond”, spune, la rândul său, Andrei Pitiș, CEO Simple Capital și adviser al Elrond Network încă de la înființare.

eToroX este o platformă destinată tranzacționării de criptomonede de către profesioniști, concepută și produsă special pentru comunitatea de traderi corporate și instituționali.

Compania eToro este un nou unicorn, recent evaluat la peste 2,5 miliarde de dolari. Platforma digitală oferă celor peste 15 milioane de utilizatori acces la piețele de capital, comodități, forex și criptomonede.

Pe fondul interesului crescut al investitorilor instituționali și privați, prețul Bitcoin a depășit de curând vechiul record de aproape $20,000, stabilit în 2017. Pe fondul acestei cereri substanțiale și adopției rapide a tehnologiei blockchain în sistemele financiare globale, este de așteptat ca piața criptomonedelor să depășească în curând o capitalizare totală de peste $1 trilion (1,000 de miliarde de dolari) și să își continue traiectoria de creștere.

Evoluția acestei piețe a fost un semnal puternic pentru eToro, care a decis să fructifice această oportunitate și, după o pauză de mai bine de 12 luni, să își extindă portofoliul de criptomonede, cu moneda eGold a ecosistemului Elrond.

Elrond este o rețea blockchain, fondată în 2018, construită pentru a rula la performanța internetului, concepută să fie de 1000 de ori mai rapidă și eficientă decât rețelele existente. Elrond atinge aceste obiective prin introducerea a două inovații importante: un mecanism “Adaptive State Sharding” și un algoritm “Secure Proof of Stake”, care permit creșterea liniară a performanței printr-un mecanism de consens sigur, rapid și eficient. Elrond poate procesa mai mult de 15.000 de tranzacții pe secundă, cu o latență de 6 secunde și cost neglijabil, și este un candidat serios pentru a deveni fundamentul unei economii digitale, de mare viteza, transparente și accesibilă oricui de oriunde în lume.