Moto G9 Plus e un mid-range cu preț excelent și specificații foarte bune. La interior regăsim procesorul Snapdragon 730G (cu 57% mai performant decât anteriorul telefon din seria G și cu 20% mai eficient din punct de vedere energetic). Memoria este de 4 GB, iar spațiul de stocare de 128 GB (extensibil cu microSD până la 512 GB). Bateria este una uriașă de 5000 mAh și se încarcă repede la 30 de wați.

Display-ul este unul mare de 6,8 inci cu rezoluție FHD+ și are suport pentru HDR10. De asemenea, are o perforație pentru camera de selfie. Ca și alte telefoane Motorola, și G9 Plus are un buton pentru Google Assistant. Spatele este din plastic, iar telefonul este disponibil în două variante: blush gold cu finisaj mat și navy blue cu finisaj glossy.

La departamentul foto avem de-a face cu un sistem quad camera format dintr-un senzor de 64 MP, unul ultrawide de 8 MP, unul macro de 2 MP și altul pentru detectarea profunzimii de câmp tot de 2 MP.

La prima atingere, G9 Plus reușește să impresioneze pentru prețul său de doar 999 lei. Ecranul e foarte bun pentru un astfel de device, iar procesorul e suficient de puternic încât să îi mulțumească atât pe cei care vor un smartphone pentru muncă cât și pe cei care vor un smartphone pentru distracție. Fotografiile par să iasă foarte bine, iar bateria mare ar trebui să asigure două zile de utilizare.

Moto G9 Plus va veni, pentru o perioadă limitată, la pachet cu o pereche de căști true wireless, pentru 999 lei. Acestea vor fi incluse direct în cutie, dar stocul pentru acest bundle va fi limitat. Smartphone-ul ajunge în magazine pe 24 septembrie și va fi disponibil și la operatori.

Moto razr 5G - smartwatch cadou la precomandă

Moto razr 5G e o evoluție frumoasă a modelului prezentat anul trecut. Are un design considerabil mai rafinat, specificații mai bune, o cameră foto care se descurcă foarte bine și ziua și noaptea, dar și un ecran mai luminos.

Astfel, razr 5G vine cu procesorul Snapdragon 765 G, 8 GB memorie RAm și 256 GB spațiu de stocare. Bateria a crescut de la 2510 la 2800 mAh, deși telefonul este puțin mai mic. Mai avem 5G, încărcare la 15 wați, bluetooth 5, dual SIM (nano SIM + eSIM) și o cameră foto principală de 48 MP, stabilizată optic, ajutată de un senzor ToF și una de selfie de 20 MP. Telefonul poate filma 4K la 30 fps sau full HD până la 120 fps și are și o opțiune de slowmotion HD la 240 fps.

Ca și la modelul anterior avem două ecrane: unul mare de 6,2 inci POLED cu o rezoluție Full HD+ și unul mic de 2,7 inci tot GOLED cu o rezoluție de 800 pe 600 de pixeli. Deci la fel ca anul trecut. Ecranul are un notch mic unde este amplasat un difuzor și camera de selfie pentru momentele când vrei să-ți faci poză cu telefonul deschis sau pentru apeluri video.

Schimbările au fost făcute pe partea de software și Motorola a crescut funcționalitatea ecranului mic. Acum poți face și mai multe lucruri cu telefonul închis: poți să răspunzi la mesaje, poți primi indicații de navigare pe Maps și așa mai departe.

În România, noul Motorola razr 5G va fi disponibil din această toamnă la prețul recomandat de 6999 lei. În perioada de precomandă, razr va veni la pachet cu un smartwatch Moto 360.