Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, de 350 de paturi, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 în Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, Ministerului Sănătății.

Suprafața va acomoda și containere de cazare pentru medici, containere sanitare și dușuri pentru pacienți, zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți și va asigura, practic, condiții decente de îngrijire pentru cazurile noncritice.

NEPI Rockcastle va continua să se implice, atât în mod direct, cât și prin intermediul unor astfel de inițiative, în bătălia pe care întreaga țară o duce în acest momente pentru încetinirea și, scopul final, eradicarea COVID-19.

Din portofoliul NEPI Rockcastle fac parte Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timișoara, City Park Mall din Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Buzău.

Mai multe companii s-au implicat în dotarea acestui spital care poate elibera o parte din unitățile spitalicești pentru ca acestea să trateze Covid-19