Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani pot urma un curs de Scratch, un limbaj de programare și o platformă online dezvoltată special pentru copii. Cursul se va desfășura online, pe Zoom, cu o durată de 8 săptămâni, cu trainer calificat, în grupuri restrânse, fiecare lecție fiind centrată pe proiecte practice.

Copiii construiesc jocuri, animații și povești, învățând conceptele fundamentale ale codării în limbajul Scratch, având astfel ocazia să cunoască alți colegi cu interese similare, să dezvolte relații sociale de calitate și să se pregătească pentru oportunitățile viitoare în tehnologie și informatică.

Fără a fi nevoie de cunoștințe prealabile în programare, copiii vor învăța să creeze animații și povești digitale, folosind blocuri de cod vizual, toate acestea într-un mediu sigur și stimulant.

Pe parcursul cursului, își vor dezvolta abilitățile logice și de rezolvare a problemelor, iar prin studierea bazelor IT într-un mediu vizual și interactiv, cursanții capătă încredere și curiozitatea de a învăța alte limbaje mai avansate.

Tot din data de 1 decembrie, NewTech Academy lansează și cursul de IT Python & Pygame, dedicat adolescenților cu vârste între 14 și 17 ani. Cu o durată de 6 luni, acesta este un curs practic, online, pe Zoom, cu trainer specializat, ce pune accent pe aplicarea practică a conceptelor, încurajând învățarea prin exerciții și proiecte concrete.

Cursanții vor învăța concepte avansate ale limbajului Python, urmând să aibă o bază foarte solidă în programare, dar și game development în Pygame. Înțelegerea profundă a unui limbaj de programare modern le va oferi oportunități către o varietate de cariere în domeniul dezvoltării software și game development.

“Le oferim copiilor o alternativă pentru a îmbina pasiunea lor pentru tehnologie și posibilitatea de a acumula, totodată, cunoștințe care să îi ajute în viitor. Există studii care demonstreaza că, în prezent, copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani petrec, în medie 7,5 ore zilnic în fața ecranului, în scopuri de divertisment. Practic, pe parcursul unui an, înseamnă un total de 114 zile întregi petrecute în fața ecranului în scop recreativ. Este o realitate a zilelor noastre, care poate fi transformată într-o mare oportunitate, devenind creatori activi în lumea digitală, nu doar consumatori”, a declarat Lavinia Chican, fondator și partener NewTech Academy.

NewTech Academy răspunde unor nevoi imperative ale pieței de muncă din România: peste 70% dintre absolvenți și-au găsit imediat un job pe noua specializare dobândită, cei mai mulți, în companii internaționale de tehnologie sau continuând ca traineri în cadrul Academiei.

Portofoliul de programe educaționale cuprinde cursuri de Full-Stack Developer (9 luni), Frontend Developer (6 luni), Data Analyst (9 luni), UI/UX Designer (6 luni), Excel (8 săptămâni), toate acreditate de Ministerul Educației Naționale.

NewTech Academy oferă programe de recalificare pentru posturi foarte solicitate în piața forței de muncă din România, precum Full-Stack Developer (9 luni), Frontend Developer (6 luni), Data Analyst (9 luni) şi UI/UX Designer (6 luni), Excel (de la începatori la avansați în doar 8 săptămâni de cursuri cu focus pe studii de caz).

Concepute pentru instruire live, online sau hibrid, programele se desfăşoară pe parcursul a 250-400 de ore, iar orarul cursurilor este unul flexibil. Cursanţii vor avea acces şi la sesiuni de mentorat, de creare a unui portofoliu profesional şi de consiliere în găsirea unui loc de muncă.