La fel cum există și corporații care au ales să se folosească de resursele din această țară, și mai ales de talentul tech, și și-au deschis acolo centre de R&D. Însă ecosistemul tech din Israel începe să se confrunte cu o problemă care afectează și alte țări, inclusiv România: numărul specialiștilor nu reușeșete să acopere necesarul de angajați din IT de care au nevoie firmele de acolo.

În încercarea de a preveni lipsa anagajaților din IT, un startup israelian încearcă o abordare diferită. Nexar, o companie care dezvoltă software care are capacitatea de a prezice și preveni accidentele auto, a pornit o inițiativă cel puțin interesantă: vrea să atragă developeri din alte țări pentru a lucra în Tel Aviv.

Iar pentru ca oferta să fie una de nerefuzat, Nexar - startup-ul a primit recent o finanțare în valoare de 30 de milioane de dolari - oferă o serie de beneficii: bonusuri de relocare în valoare de 20.000 de dolari, călătorii anuale spre casă plătite de companie, dar și lecții de ebraică finanțate tot de către companie.

”Dacă îți place să lucrezi pentru startup-uri, ar trebui să vii la Tel Aviv. Vei beneficia de o calitate foarte bună a vieții și vei face parte din rândul celor care au ca misiune transformarea lumii”, spune Eran Shir, co-fondatorul și CEO-ul Nexar.

Startup-ul israelian caută ingineri, programatori, designeri de produs. Alte beneficii pe care le oferă Nexar includ ajutor la căutarea locuinței sau a școlilor (pentru cei care vin alături de familie), telefon mobil. Totodată, în primele șase săptămâni noi angajați ai Nexar beneficiază de cazare plătită de firmă.

Poți consulta aici oferta startup-ului din Israel.