Una dintre problemele de care s-au lovit firmele de ridesharing, cum ar fi Uber sau Bolt, în această perioadă e faptul că unii șoferi nu poartă mască sau nu o poartă corespunzător. Deși au introdus măsuri prin care să ajute la acest lucru și funcții de raportare de către pasageri a șoferilor care nu poartă mască, nu a fost suficient. Uber încearcă să îmbunătățească acest lucru.

Compania va avea o actualizare ce va fi disponibilă inițial în Statele Unite și Canada, dar care va veni și în România în luna octombrie, care va permite un control mai bun, chiar dacă nu perfect, al purtării măștii. Astfel, dacă faci o plângere în aplicație că șoferul nu poartă mască, Uber va trimite imediat către acesta o notificare și îl va obliga să trimită un selfie cum că ar purta mască.

Evident, această situație nu e perfectă. Șoferul poate pune o mască doar pentru acel selfie, dar la mai multe raportări din partea utilizatorilor, contul poate fi suspendat temporar. De asemenea, pasagerii pot în continuare să anuleze o cursă fără pentalități dacă șoferul nu poartă mască. Situația e identică și pentru pasagerii care nu poartă mască. Șoferul poate anula dacă nu se simte confortabil.

Pandemia a afectat business-ul Uber, conform „The Verge”, pentru că oamenii au circulat mai puțin. Veniturile din curse au scăzut cu 73% față de anul trecut.