Am adunat în acest articol, parte a campaniei ”Plus Yourself”, câteva sfaturi de la antreprenori de top din întreaga lume, pentru a te ajuta să-ți construiești o rutină matinală care să te motiveze să schimbi lumea. Așa că deschide o sticlă de Cappy+, vitaminizează-te și citește rândurile de mai jos. Povestește și tu, pe Facebook, obiceiurile de dimineață, folosind hashtag-ul #PlusYourself.

Plus Yourself - Cum își încep diminețile antreprenorii de top:

  1. Richard Branson

Richard Branson, CEO al Virgin și o adevărată legendă vie, își începe ziua la ora 5.00 dimineața. Doarme mereu cu geamurile neacoperite de draperii, pentru că se trezește mai ușor cu ajutorul luminii naturale.

Își petrece un pic de timp pe rețelele sociale, ia micul dejun alcătuit din musli și fructe, apoi face mișcare. Preferă tenisul, dar când nu poate juca tenis, aleargă sau merge cu bicicleta.

O altă parte importantă a dimineții lui o reprezintă statul de vorbă cu familia, lucru care îl energizează și îi oferă o stare de spirit foarte bună.

  1. Mark Cuban

Miliardarul Mark Cuban pune mult accent pe starea psihică. Se trezește în fiecare dimineață gândindu-se cum își va spulbera concurența și cum va culege roadele. Urmează o sesiune de circa o oră în care își citește emailurile, după care se pune la curent cu toate știrile. Dimineața e continuată cu sesiuni de lectură pe teme precum inteligența artificială, rețelele neurale - domenii cu care simte că e neapărat să fie la curent, pentru a nu fi luat prin surprindere.

  1. Bill Gates

Fondatorul Microsoft începe diminețile făcând exerciții fizice. Își petrece mai bine de o oră pe banda de alergare, iar uneori urmărește DVD-uri educative pe diverse teme în timp ce face mișcare. Pentru Gates, rutina de dimineață începe încă din timpul serii - are mereu grijă să doarmă cel puțin șapte ore în fiecare noapte, în special înainte de zilele în care trebuie să-și folosească creativitatea.

  1. Jeff Bezos

Omul din spatele Amazon își începe ziua între 7.00 și 8.00 dimineața. Înainte de a pleca spre birou, și Bezos are grijă să facă mișcare și se folosește de o bandă de alergat pentru acest lucru. Pentru a se relaxa și documenta în acest timp, el citește ziarele de dimineață. În timpul zilei, încearcă să facă în așa fel încât să nu stea tot timpul închis în birou.

  1. Mark Zuckerberg

Zuckerberg are niște obiceiuri matinale ușor atipice, dar deloc neașteptate. Fondatorul celei mai mari rețele sociale din lume își petrece primele momente ale dimineții uitându-se pe Facebook, punându-se la curent cu ce au mai făcut prietenii lui, dar și cu știrile importante ale zilei. În unele zile, asta durează doar câteva minute, în altele poate dura mai mult de o oră. Zuckerberg recunoaște că nu i-a plăcut vreodată să se trezească dis de dimineață, dar încearcă să facă mișcare de câte ori are ocazia, considerând că e un obicei foarte sănătos.

  1. Gerard Adams

Adams este cofondatorul Elite Daily și investitor. Se trezește la 7.30 în fiecare dimineață, iar rutina începe cu o sesiune de meditație. El mereu caută, la început de zi, lucruri pentru care este recunoscător. După asta, se adâncește în muncă - își ia notițe pe carnețel, folosește Slack pentru a comunica cu echipa și vorbește cu oameni la telefon. După ce și-a prioritizat sarcinile și își verifică programul, Adams petrece cam jumătate de oră verificându-și conturile de pe rețelele sociale. Apoi face un pic de mișcare.

  1. Wade Foster

Foster, CEO și cofondator al Zapier, își începe rutina de dimineață încă de seara. Încearcă mereu să se culce în jur de 10.30-11.00 noaptea, lucru care îi permite să se trezească reîmprospătat la 7.00 dimineața. Imediat cum ”face ochi”, își ia telefonul de pe noptieră și începe să verifice emailurile primite peste noapte. După ce se dă jos din pat, mănâncă ceva, face un duș și rezolvă cele mai importante două sau trei sarcini pe care le are pentru ziua respectivă.

  1. Jack Dorsey

Cofondatorul Twitter se trezește foarte devreme. E în picioare de la ora 5.00 dimineața, meditează 30 de minute, face sport cam 20 de minute, după care își verifică afacerile. Pune mult accent pe a stabili o rutină clară și încearcă să facă același lucru în fiecare zi, lucru care îi permite să fie mai eficient și să reacționeze mai bine în situații neprevăzute. Spre deosebire de Branson, care preferă să fie trezit de lumina naturală, Dorsey doarme în întuneric complet, ajutat de draperii mate și groase.

  1. Danny Halarewich

Halarewich este CEO al LemonStand și, în fiecare dimineață, înainte de a face orice altceva, își deschide aplicația de luat notițe de pe smartphone.

Acolo și-a scris misiunea lui pentru business și pentru viață și și-o citește cu voce tare în fiecare zi. După asta, timp de câteva minute, se gândește în liniște la lucrurile care contează pentru el, la progresul pe care l-a făcut până atunci și la lucrurile pentru care este recunoscător.

După asta, încearcă să determine care sunt cele mai importate trei sarcini pe care le are de îndeplinit în ziua respectivă.

  1. Heather Anne Carson

Președinta și cofondatoarea Onboardly obișnuia să stea cu nasul în telefon din clipa în care deschidea ochii, lucru care o punea în modul de lucru din prima. A ajuns la concluzia că nu e neapărat un lucru bun, așa că acum își pregătește un mic dejun sănătos, cu proteine și legume, în fiecare dimineață, pe care îl savurează alături de un suc de fructe. Asta o ajută să facă față fără oboseală întregii zile și să aibă spor la muncă chiar și spre seară.

Noi, la start-up.ro, ne începem diminețile punându-ne la curent cu știrile din lumea antreprenoriatului și savurând un suc Cappy+. Cappy+ vine în trei sortimente care îți oferă vitalitate pe tot parcursul zilei: Cappy Antiox Fruit & Veggie Juice, cu un plus de vitamina E, Cappy Cool & Smile Citrus Juice, cu magneziu, și Cappy Great Start Multifruit with Honey, cu un plus de vitamina C. Spune-ne și tu care sunt obiceiurile care te trezesc dimineața și ce faci ca să #PlusYourself în fiecare zi.