Motorola are patentat design-ul pentru un telefon care se transformă în tabletă și este gata să se lucreze să el, Huawei spunea că va reușit să lanseze un smartphone pliabil până la finalul anului, iar Samsung a făcut publice imaginile cu primul său telefon pliabil, existând posibilitatea ca acesta să fie prezentat în cadrul conferinței Samsung, din 7 noiembrie.

Până atunci, însă, startup-ul chinez Royole este cel care a reușit să lanseze primul smartphone pliabil comercial. Potrivit companiei, modelul FlexPai este un smartphone și tabletă într-un singur dispozitiv. highsnobiety.com citează reprezentanții companiei, care spun că acesta poate fi folosit pliat sau desfăcut, oferindu-i „portabilitatea unui smartphone, plus dimensiunea ecranului unei tablete high-definition”. Pe pagina companiei, se menționează că telefonul va schimba percepția utilizatorilor privind modelele tradiționale și, în același timp, va elimina necesitatea de a deține mai multe dispozitive.

Conform specificațiilor indicate pe site-ul Royole, FlexPai poate fi pliat de la 0 la 180 de grade. Desfăcut, display-ul smartphone-ului are o dimensiune de 7,8 inch. Când este pliat, sunt disponibile trei ecrane, cu următoarele rapoarte: primar - 16:9, secundar - 18:9 și margine - 21:6. FlexPai are două camere foto, de 20 și 16 megapixeli, care pot fi îndoite pentru a captura obiecte din unghiuri unice.

Telefonul costă 1,388 de euro la 128 GB și 1,539.00 de euro pentru 256 GB capacitate de stocare. Comenzile vor începe să fie onorate de la sfârșitul lunii decembrie. Mai multe imagini și specificații tehnice găsiți pe site-ul Royole.