A doua ediție a programului Access2Europe se va desfășura vreme de 3 luni, între octombrie și decembrie 2018, la Station F din Paris (faimosul hub pentru startup-uri din capitala franceză).
Startup-urile interesate de participarea în acest program de accelerare pot aplica până pe data de 17 august. Trebuie să îndeplinească, totuși, și niște criterii: echipele trebuie să fie din țări europene, să aibă măcar un prototip al produsului la care lucrează, să aibă un background tehnic și, mai ales, să fie dornice să-și dezvolte startup-ul pe piața franceză.
Programul Access2Europe este gratuit, fiind finanțat prin intermediul programului H2020 (are susținerea financiară a Comisiei Europene). Totși, participanții în acest program de accelerare vor trebui să aibă ceva bani pentru cazarea și traiul în Paris pe durata acestuia.
Printre beneficiile pe care le vor avea startup-urile care vor participa în cele trei luni ale programului de accelerare Access2Europe se numără posibilitatea de a-și testa produsele pe piața franceză și de a face adaptările necesare, oportunitatea de a lucra de la Station F, faimosul coworking din Paris unde se reunește o bună parte din ecosistemul antreprenorial local și european, alături de investitori și companii precum Facebook sau Microsoft, care și-au deschis birouri în acest centru. Totodată, câteva dintre startup-urile incluse în programul de accelerare vor beneficia de ajutorul a doi project managers care vor fi alături de ele permanent pe durata ceor 3 luni.
Dacă vrei să afli mai multe despre Station F și despre strategia acestuia, citește un interviu cu Roxanne Varza, directorul celui mai mare campus pentru startup-uri din lume.
În Franța, un fond de investiții denumit ISAI Expansion II, va investi între 5 și 30 de milioane de euro per startup pentru a susține accelerarea dezvoltării acestora.
Venirea lui Emmanuel Macron la cârma Franței a dus la o explozie a antreprenoriatului în această țară. Una dintre realizările lui Macron este crearea unui fond cu asset-uri ale statului, cu o valoare de 10 miliarde de euro, bani ce ar ajunge să genereze anual 300 de milioane de euro pe care președintele francez dorește să-i investească în tehnologii disruptive. Ca de exemplu, inteligența artificială.