Radu Georgescu a fost invitatul evenimentului Startup Grind, organizat aseară, 17 februarie, la București. Antreprenorul în serie a vorbit despre începuturile sale în afaceri, a oferit sfaturi privind investitorii, dar a explicat și conceptul Vector Watch și motivele pentru care a decis să se implice, cu fondul de investiții Gecad, în acest startup.

IMG_2308

Startup Grind este un eveniment lunar organizat de AdFaber la Sky Tower, care a ajuns la ediția a 7-a. Peste 100 de oameni au venit în sala de la etajul 34 pentru a afla sfaturile lui Radu Georgescu, antreprenorul cunoscut pentru faptul că a lansat și vândut business-uri de succes.

Potrivit lui Radu Georgescu, până acum a avut 37 de afaceri. De asemenea, în fiecare lună primește aproximativ 200 de mail-uri.

De ce a investit în Vector Watch?

În luna noiembrie, Vector Watch, startup-ul românesc fondat de Andrei Pitiș, care a lansat două ceasuri inteligente pe piață anul trecut, a primit o investiție de 5 milioane de dolari, dintre care 2 milioane au venit de la fondul de investiții Gecad, din care face parte și Radu Georgescu.

“Mă știu cu Andrei (n.r. - Pitiș) de foarte multă vreme, iar asta ajută. O relație între investitor și antreprenor care vine din trecut e importantă”, a povestit Georgescu. De asemenea, Radu știa capacitățile tehnice ale lui Andrei Pitiș, considerat unui dintre cei mai buni arhitecți de sisteme de operare din lume.

“Când a venit la mine și mi-a spus că face un smartwatch cu autonomie de 30 de zile, răspunsul meu a fost: du-te, fă-l și vino când îl ai gata”, își amintește Georgescu. Discuția se întâmpla în decembrie, iar la finalul lui februarie, Andrei Pitiș i-a arătat primul prototip funcțional - o placă de bază conectată la un sistem de operare, nefinisată, dar cu posibilitatea evoluției.

“Vector Watch nu este hardware. Nu am investit în hardware, ci în software. Este o companie care face un sistem de operare, “the ultimate system for wearables”. Vector este tot ansamblul de tehnologii necesare dispozitivelor purtabile”, a explicat Radu Georgescu la Startup Grind.

“Andrei și cu mine am înțeles că trebuie să vină cineva să facă un sistem de operare care să fie potrivit pentru ceasuri inteligente. Trebuie să fie altceva. iOS și Android Wear nu funcționează și nu au cum să meargă. Ei încearcă să-ți pună un telefon pe mână și nu funcționează. Vector rezolvă asta”, a explicat antreprenorul în serie.

În definitiv, Vector Watch este un demo pentru sistemul de operare, ceea ce sunt dispozitivele Nexus pentru Google, când prezintă un nou Android.