Experți blockchain
Blockchain a fost buzzword-ul anului trecut. Poate și pentru că multă lume confundă această tehnologie cu moneda digitală bitcoin. Însă, în afara faptului că bitcoin este creat pe baza blockchain, aplicațiile acestei tehnologii sunt mult mai variate (servicii financiare, gaming, alegeri electorale, gadgeturi, posibilitatea de a urmări originea bijuteriilor sau a alimentelor). În plus, blockchain-ul a suscitat și interesul fondatorilor de startup dar și al investitorilor.
În acest an, blockchain a trecut de statutul de star, dar e clar că va fi folosit de tot mai multe companii și instituții. Așa că experții în blockchain, oamenii de tech care înțeleg pe deplin implementarea acestei tehnologii sunt la mare căutate și sunt foarte bine plătiți. În străinătate, de exemplu, au salarii de cel puțin 100.000 de dolari/an, spun cei de la Irish Tech News.
Joburi în IT – cloud engineer
Cloud Computing este un segment din lumea tech la fel de căutat în ziua de azi. O gamă tot mai largă de soluții au la bază tehnologia cloud, iar numărul acestor soluții este așteptat să crească constant. Un cloud engineer, pe lângă faptul că ar trebui să fie familiarizat cu soluții de cloud ca Azure sau Amazon Web Services (AWS) are ca sarcini design-ul, planificarea, managementul și mentenanța diverselor tipuri de software care rulează în cloud. Salariul este pe undeva pe la 110.000 de dolari/an.
Inginer AI
Domeniul inteligenței artificiale (AI) este clar viitorul lumii tech, iar joburi în IT pe zona aceasta vor continua să apară, fiind o cerere constantă de ingineri specializați în AI. Pentru a lucra în domeniu și a avea un job bine plătit, se pare că trebuie să știi Python, C#, C++. Salariul este bunicel: 118.000 dolari/an.
Joburi în IT – mobile developer
Mai este suficient de mult loc în tech pentru programatori de mobile. Pentru că, de la a comanda mâncare, un taxi sau hainele pe care le porți, cam totul se face apăsând ecranul telefonului într-o aplicație. Așa că este, încă, destul de atractiv ca să cauți un job de mobile developer. Și este, încă, și destul de bine plătit: în medie câștigi cam 110.000 de dolari/an.
Expert în securitate cibernetică
Pe cât de multe lucruri utile fac programatorii care vor să ne ușureze viața, pe atât de multe fac și hackerii. Și cum informațiile tuturor plutesc la discreție pe internet, fie că suntem oameni simpli sau business-uri, hackerii au cam toate resursele pentru a ne da bătăi de cap. Noroc cu experții în securitate cibernetică, acei oameni de IT care iau la puricat tot internetul pentru a descoperi tentativele (și reușitele, din păcate) de a ne fura, deturna sau exploata. Salariul mediu al unui expert în securitate cibernetică pornește de la 105.000 de dolari.