Multe companii încă nu sunt suficient de pregătite să facă față riscului atacurilor cibernetice, potrivit unui studiu realizat de Gartner. Cifrele arată că 95% dintre cei din funcția de Chief Information Officer (CIO) se așteaptă ca amenințările cibernetice să crească în următorii ani. Totuși, doar 65% dintre aceștia au desemnat un expert în securitate cibernetică.
În comunicatul de presă lansat de Gartner, directorul pe cercetare, Rob McMillan, afirmă că, „Într-un fel, mulți infractori cibernetici sunt pionieri digitali, găsind modalități de a folosi big data și tehnici pe scară largă pentru a lansa atacuri și a fura date”, relatează Small Business Trends. Studiul Gartner 2018 CIO Agenda Survey a fost realizat în 98 de țări, la care au participat 3.160 de persoane.
Ce trebuie să facă organizațiile
Costurile ascunse ale problemelor de securitate s-au dublat în ultimii doi ani, de aceea ar fi indicat să luați în considerare câteva dintre recomandările din sondaj. McMillan care spune că investițiile în securitate trebuie să devină o prioritate, iar conducerea companiei trebuie să se asigure că asigură bugetul necesar pentru acest segment.
De asemenea, el recunoaște faptul că managerii nu își pot proteja organizațiile de orice, de aceea spune că trebuie să creeze un set durabil de controale care să echilibreze nevoia de a-și proteja afacerea cu necesitatea de a o conduce.
Într-adevăr, afacerile mici sunt nevoite să fie mult mai precaute gestionarea bugetului, iar în ceea ce privește securitatea, nu există o soluție care să se potrivească oricărei piețe. De aceea trebuie să ia în considerare industria din care fac parte, regulamentele naționale și internaționale la care trebuie să se conformeze sau furnizorii de servicii existenți în acel sector.
Studiul realizat de Gartner indică o lipsă de competențe în domeniul securității informatice, de aceea recomandă să vă alegeți furnizorii cu atenție. Așadar, indiferent de natura acestuia - angajat full-time, freelancer sau companie - trebuie să faceți o verificare a antecedentelor pentru a vă asigura că aceștia sunt calificați.
De asemenea, sondajul sugerează că dezvoltarea și creșterea companiei atrag mai mulți factori vulnerabili, cum ar fi noii vânzători, furnizori și angajați. Găsiți aici modalități prin care angajații voștri îi ajută pe hackeri să vă fure informațiile, chiar dacă nu o fac în mod intenționat. Uneori, riscurile sunt luate în calcul prea târziu, așa că ar putea să vă ajute cele câteva soluții non-tehnice pentru companiile mici pentru a face față riscului din online.