Și asta pentru că Y Combinator a lansat pe piață câțiva dintre cei mai mari și mai cunoscuți unicorni din toată lumea. În caz că ai nevoie de idei de afaceri, uită-te care sunt cei mai de succes absolvenți de Y Combinator și inspiră-te din ceea ce fac și din parcursul lor. Recent, Y Combinator a ajuns la finalul celei de-a 18-a serii și în ziua de Demo Day. Printre cele 59 de startup-uri este și un produs făcut de un studio din Iași, despre care am scris aici pe start-up.ro.
Iar pentru un plus de inspirație în business, avem și sugestii care v-ar putea ajuta să faceți bani cu resurse limitate, preferabil doar cu un laptop și acces la internet.
Airbnb – o platformă de room-sharing și o comunitate online de turiști și pasionați de travel. Airbnb a absolvit Y Combinator în iarna lui 2019, iar acum este evaluat la 31 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai populare idei de afaceri din lume.
Stripe – fondatorii au realizat un sistem de procesare a plăților online. A absolvit Y Combinator în vara lui 2009 iar acum valoarea 20 de milioane de dolari.
Cruise – compania construiește mașini autonome și a fost achiziționată de GM în 2006. A trecut prin Y Combinatori în iarna lui 2014 și este evaluată la 14 miliarde de dolari.
Dropbox - un serviciu care îți găzduiește fișierele și o paltformă de colaborare, Dropbox a trecut prin Y Combinator în vara lui 2007. Compania s-a listat pe bursă în luna martie a acestui an și are o capitalizare bursieră de aproximativ 10 miliarde de dolari.
Idei de afaceri - aplicații și software
Instacart – un serviciu de livrare de alimente, Instacart a absolvit Y Combinator în vara lui 2012, iar acum această idee de afaceri valorează 7,6 miliarde de dolari.
Machine Zone – un studio care realizează jocuri pentru dispozitivele mobile, Machine Zone a terminat Y Cobinator în iarna lui 2008, iar acum este evaluat la circa 5 miliarde de dolari.
DoorDash – o aplicație și un serviciu de livrare de mâncare. A absolvit Y Combinator în vara lui 2013, iar acum este evaluat la 4 miliarde de dolari.
Zenefits – realizează un software pentru industria de HR, serviciul fiind destinat, mai ales, IMM-urilor. A terminat Y Combinator în iarna lui 2013 și este evaluat la 2 miliarde de dolari.
Gusto – este un software care automatizează simplifică plățile. A trecut prin Y Combinator în iarna lui 2012, iar acum această idee de afaceri este evaluată la 2 miliarde de dolari.
Reddit – este o platformă online pe care lumea poate conversa și împărtăși imagini, știri, filmulețe. A absolvit Y Combinator în vara lui 2005, iar acum este evaluat la 1,8 miliarde de dolari.
Acestea sunt 10 dintre cele mai de succes companii care au trecut prin Y Combinator de-a lungul timpului. Regăsiți lista completă celor mai tari absolvenți Y Combinator aici și vă puteți inspira din ideile de afaceri care au fost acceptate în cadrul celui mai prestigios program de accelerare din lume.