Între 12 și 14 aprilie, studenții sunt invitați la o serie de workshop-uri care să-i ajute pe viitor, într-o carieră antreprenorială. Organizația studențească Business Club organizează la V7 Startup Studio un weekend de cursuri care pot aduce un student în umbra unui antreprenor cunoscut, de la care să învețe meserie. Înscrierile se pot face până pe 3 aprilie.
Programul este destinat doar studenților și are la această primă ediție doar 20 de locuri disponibile. Cum se face accesul? Studenții trebuie să aplice cu un CV în care să vorbească mult și despre activitățile extracuriculare, voluntariatul, proiectele în care au fost implicați, iar apoi vor fi o serie de interviuri face to face. La final, cei mai potriviți vor fi între cei 20 de la cursuri.
Dacă ești student, poți aplica la formularul din acest link.
"Business Club Academy a pornit de la descoperirea unei nevoi pe piața din România: posibilitatea studenților de a participa la anumite workshop-uri care nu erau accesibile în mod gratuit. Multe sunt axate pe partea corporate, însă", spune Andreea Panait, project manager la Business Club.
"Participanții își vor amplifica skill-uri precum problem-solving, teamwork, gândire strategică și inițiativă. De semenea, urmărim dezvoltarea cunoștințelor în domenii precum AI, Venture Capital, Business Growth, domenii care sunt necesare unui viitor antreprenor", spune Ioana Prăjinariu, project manager la Business Club.
La workshop-urile de la Business Club Academy studenții își vor putea dezvolta cunoștințe medii în domeniile respective.
Aplică pentru a fi printre cei 20 de studenți la acest link.
Primele două zile cuprind cele cinci workshop-uri, iar în ultima zi participanții vor lucra asupra unui challenge bazat pe o situație a unui startup de succes în România. Persoana care va da dovadă de cel mai mare potențial pe parcursul celor două zile, dar și în challenge-ul final va avea oportunitatea de a petrece două săptămâni alături de antreprenorul din startup-ul respectiv.
Practic, câștigătorul va face shadowing pe lângă un antreprenor important din România și va învăța din secretele administrării unei afaceri. "Va participa la concluzionarea unor decizii, posibile întâlniri, toate acestea pentru a putea înțelege etapele din spatele unui startup și pentru a încuraja latura antreprenorială a tinerilor", explică Ioana Prăjinariu. Dacă între student și mentor există compatibilitate, relația poate continua pe termen lung, pentru un mentorat și mai de calitate.
Trainerii Business Club Academy
Pentru workshop-ul Problem Solving va fi prezentă Raluca Drăgan, Asociat la McKinsey & Company, ce va lucra cu cei 20 de participanți asupra unui case study oferit de către compania lor.
Pentru Artificial Intelligence va prezenta Florin Manole, Product Director AI & Analytics la UiPath România. Digital Innovation va fi susținut de Vlad Andriescu, redactor-șef la start-up.ro.
Venture Capital – Cristian Dascălu, Partener Gapminder, Business Growth – Alexander Stoica-Marcu, Product Development Manager la ProductLead.
Facultate versus antreprenoriat
Din păcate, de multe ori trebuie să scriem chiar așa. Că între facultate și antreprenoriat există un versus, nu o colaborare, pentru că teoria din facultate nu se aplică în viața reală.
Din punctul de vedere al Andreei Panait, încă studentă la Facultatea de Administrare A Afacerilor cu predare în Limbi Străine, crede că există în studii informații livrate și care nu se potrivesc cu trendurile pieței.
"Noi ne dorim să oferim studenților un pachet de informații într-un mod practic și interactiv, pe care nu-l pot dobândi la școală.", spune Andreea Panait.
Ești interesat de antreprenoriat? Aplică la acest link.
În privința viitorului studenților, mai ales a celor care trec printr-o organizație ce promovează antreprenoriatul în rândul lor, managerii Business Club consideră că depinde mult de personalitatea fiecăruia. "Experiența unei corporații este benefică pentru fiecare student, deoarece ai oportunitatea să-ți dezvolți un anumit set de skill-uri care te vor ajuta pe parcursul carierei și să identifici noi oportunități în piață.", spune Andreea.