În ciuda perioadei complicate, startup-urile românești continuă să se dezvoltă și investițiile solide vin una după alta. Conform datelor publice în primele 6 luni au fost 60 de runde de investiții în startup-uri românești sau cu fondatori români. 50 de runde de 82 de milioane de euro au fost în startup-uri din România și 10 runde în valoare de 878 de milioane de euro în startup-uri cu fondatori români.
Cele mai curente investiții au fost cele cuprinse între 200.000 de euro și un milion de euro.
Astfel, au fost 1,5 milioane de euro în 12 runde de până la 200.000 de euro, 14,1 milioane în 28 de runde cuprinse între 200.000 de euro și un milion, 16,4 milioan ede euro în 9 runde cuprinse între 1-3 milioane de euro și 60 de milioane de dolari atrași de Fintech OS.
Principalele investiții care au atras atenția în raportul Activize sunt:
- Fintech OS care a primit 60 de milioane de dolari investiție.Despre această investiție puteți afla mai multe aici pe start-up.ro.
- Druid a primit 2,5 milioane de dolari investiție într-o rundă condusă de GapMinder VC.Despre investiție puteți citi aici pe start-up.ro.
- Questo a primit 1,5 milioane de dolari într-o rundă condusă de Early Game Ventures și la care a contribuit și Sparking Capital. Despre această investiție am scris pe start-up.ro aici.
- Bunnyshell a primit 1,1 milioane de euro.Citiți aici despre această investiție.
În străinătate au fost startup-uri cu fondatori români care au primit investiție:
- Databricks e o companie fondată de doi români specialiști în IT și a primit 1 miliard de dolari investiție.
- Capsida Biotherapeutics a primit 140 de milioane de dolari de la Abbvie pentru dezvoltarea soluției sale farmaceutice. Puteți citi aici pe start-up.ro despre această investiție.
- Chili Piper a primit 33 de milioane de dolari.Detalii aveți aici pe start-up.ro.
Mai multe puteți vedea în raportul Activize care poate fi citit în limba engleză aici.