În momentul de față, capacitatea de producție este de 10 kituri UVC/săptămână. Kit-ul Lampă UVC are o putere de 110W, poate dezinfecta o suprafață de aproximativ 30 MP, poate fi controlat pe orice dispozitiv iOS sau Android, cu posibilitatea ca lampa să poată fi pornită/oprită de oriunde și poate fi precomandat online de pe website-ul companiei Blue Lagoon Clean.

Lămpile UVC germicidale sunt recomandate în spațiile comerciale care trebuie să fie dezinfectate, igienizate și sterilizate, dar și în spațiile pentru birouri, ca măsură de siguranță pentru angajați și clienți împotriva coronavirus, mai ales că în curând se va relua treptat activitatea comercială.

Ideea dezvoltării acestui proiect a venit în momentul în care fondatorii companiei Blue Lagoon Clean, Cristina Tarasevici și Vlad Elias, și-au propus să doteze punctele de lucru cu o astfel de tehnologie, cu eficiență demonstrată în distrugerea virusurilor și a bacteriilor, dar au întâmpinat nenumărate probleme.

„Initial am găsit doar tuburile, fără niciun fel de automatizare. Practic, le puteai cumpăra, dar nu le puteai folosi. Am căutat la furnizori lămpi UVC gata asamblate, dar acestea porneau de la 3500 ron și o putere de doar 40W. Compania fiind acum într-o situație financiar nu tocmai bună, am luat în calcul producerea unui KIT UVC funcțional și așa am ajuns să începem un parteneriat cu Englehardt Management Systems, compania alături de care am demarat acest proiect. Zic eu că am reușit să producem un produs UVC germicidal, eficient și accesibil”, spune Cristina Tarasevici.

„Caracteristicile lămpii produse de noi sunt 110W, sistemul este dotat și cu un UPS ca variantă alternativă de energie, dar mai ales poate fi controlată de pe orice dispozitiv iOS sau Android. Posibilitatea de a fi pornită/oprită de oriunde reprezintă un avantaj major, deoarece razele UVC sunt nocive pentru oameni sau animale, de aceea trebuie folosită doar atunci când în spațiul ce urmează a fi dezinfectat nu sunt oameni. Partea bună este că pericolul există doar atunci când lampa este în funcțiune, iar după utilizare aceasta nu lasă reziduuri nocive”, spune Vlad Elias.

Produsul realizat de Blue Lagoon Clean vine ca un KIT care beneficiază de garanția pe care producătorul fiecărei piese o oferă. Durata de viață a unei lămpi UVC, componenta principală din KIT este de 8000 de ore.

„Cu privire la preț, am reușit să le punem în vânzare la 2.499 de lei. Vânzarea se va face online, iar vânzările vor fi disponibile doar pentru București și Ilfov, în acest moment. Până acum avem precomenzi pentru 20 de kituri UVC, dar credem că cererea va crește după data de 15 mai”, menționează Vlad Elias.

„Noi am gândit acest produs pentru companii, spații comerciale sau birouri, mai ales în condițiile în care din 15 mai activitatea comercială se va relua parțial, iar antreprenorii sau companiile mari depun eforturi pentru a-și ține angajații și clienții în siguranță. Dacă până acum lămpile UVC erau utilizate preponderent în blocurile operatorii și industria de procesare a cărnii, în contextul actual ele pot fi folosite oriunde spațiile trebuie dezinfectate și igienizate”, adaugă Cristina Tarasevici.

În cadrul companiei Blue Lagoon Clean au fost instalate 6 lămpi la punctele de lucru, că măsură suplimentară de dezinfectare, iar pentru mașinile care deservesc serviciul de colectare & livrare gratuită există 2 unități UVC special concepute.

Blue Lagoon Clean oferă servicii ecologice de curățare și dezinfectare a hainelor și covoarelor, precum și serviciul de colectare și livrare a acestora în mod gratuit, a lansat în această primăvară și un serviciu adiacent: livrarea la domiciliu a cumpărăturilor, direct la ușa clienților săi, ce a venit ca o soluție și o modalitate de susținere a business-ului și de păstrare a celor 40 de angajați în aceste momente foarte grele, pandemia de coronavirus.