Pe Guvid l-am cunoscut într-o seară de decembrie, când plecam de la un eveniment. După o mică conversație legată de locul de preluare (pusesem pin-ul greșit pe hartă, în aplicația Uber), mi-am dat seama că am dat peste un om cu povești. “Tu nu faci Uber full time, nu-i așa?”, l-am întrebat, după ce m-am uitat la numărul total de curse efectuate. “Nu… eu fac multe lucruri”, a zis râzând, “cursa e prea scurtă ca să ți le zic pe toate”.

La cocioaba cu geamuri fumurii

Mereu cu șapca în cap și mereu îmbracat cu haine largi, Guvid arată exact cum ți-ai imagina că arată un om fascinat de cultura hip-hop a anilor ‘90. Muzică rap face de când era în liceu, iar numele său de scenă i-a fost dat de fratele lui mai mare, care obișnuia să-l strige așa în copilărie. În antreprenoriat s-a lansat tot în acea perioadă, primul business fiind un studio de înregistrări care i-a permis să-și aprofundeze pasiunea pentru muzică.

“Totul a început cand eram clasa a 9-a, în liceu. Un coleg a văzut ca eu scriu versuri în timpul orelor. M-a recomandat unui băiat, Alex, cu care am înființat un studio și am realizat primul album: <Cruciada Te bat cu usa de la lift (2003)>. Eram copii, lumea rezona cu ceea ce făceam, eram foarte fericiți de cele realizate”, își amintește el.

Studioul de înregistrări nu a fost o afacere de succes, dar Răzvan Niță s-a reprofilat în business și a păstrat studioul doar pentru înregistrările proprii. “Societatea am deschis-o de cand aveam vreo 19 ani - am știut de mic că nu imi place sa fiu angajat. La început s-a numit Condiții Grele Records si era un studio de înregistrări într-un dormitor plin mereu de mulți oameni dornici să facă rap. După un timp, Bucureștiul s-a umplut de alte studiouri, oamenilor din jur le-a cam pierit cheful, așa că, la un moment dat, am redenumit firma și am început să avem alte activități, studioul rămânând doar pentru uz personal”, mai spune rapperul.

Cel cu care a pornit în business este și cel cu care a pornit în afaceri.”Societatea noastră are mai multe divizii. Avem un magazin online cu produse de curățenie de care mă ocup împreună cu Alex. La noi puteți găsi de la un simplu sac de gunoi până la dispensere de săpun, dispensere de hârtie, uscatoare de mâini, capace de WC cu folie igienică, capace de WC cu bideu electric. Toate acestea le găsești pe www.igiena-curatenie.ro. În plus, suntem cei mai mari importatori de cârlige de remorcare din România, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu. Comercializăm remorci și piese pentru acestea, suporți biciclete si tăvi de portbagaj, așa că, dacă ai nevoie de o remorcă sau vrei sa îți pui un cârlig și să-ți iei o rulotă și să pleci în munți, te invit să arunci o privire peste site-ul nostru: www.cgrauto.ro”, explică el cu entuziasm. Răzvan Niță a mai avut și alte afaceri - una dintre ele a fost o pizzerie. Din pizza făcută de el a mâncat și Delia, în vremea în care rapperul a participat la X Factor.

Orașul

“Uber fac de câteva luni, nu foarte multi timp. M-am apucat la recomandarea unui prieten. Am zis <de ce nu?>. De ce să nu fac niște bani în plus pentru zile negre sau pentru excursii. De vreo 3 ani, am descoperit, mulțumită celor de la supacademy, surfingul si a fost dragoste la primul val, așa că Uber mă ajută să călătoresc mai mult. Fac Uber cam 3-4 ore pe zi, dar nu zilnic. Am multe alte treburi de rezolvat în muzică și business dar, când ies chiar o fac cu drag”, spune el. Cu pasagerii vorbește despre muzică, dar și despre locurile care merită vizitate în București, un oraș care pe el îl inspiră. “Cu majoritatea pasagerilor ai ce sa vorbesti, mai întâlnești un ziarist, te cheamă la interviu”, spune el, râzând.

Vorbind de muzică și lucrurile care îl inspiră, Guvid mărturisește că versurile lui sunt întâmplări trăite de el și de prietenii lui. “Poezie la ceas de seară”, albumul pe care urmează să-l lanseze pe 22 aprilie, e cel de-al 9-lea material solo, iar scrisul are efect terapeutic pentru el. “Totul e atât de real - e simplu, scriu ce simt. Mă descarc de energiile negative când scriu, pentru mine e benefic și, dacă lumea rezonează, sunt și mai fericit. De scris, scriu oriunde, chiar și când merg pe bicicletă prin oraș. Dacă mă inspiră ceva, scot telefonul și notez. Am o piesă care se numește chiar <Orasul> și a fost începută pe bicicletă.

Despre “Poezie la ceas de seară”, Guvid spune că “e un album sincer, de suflet, care “te poate vindeca”. “Am făcut 12 trackuri, din care 5 beneficiază de videoclipuri. Am lucrat mai bine de un an la acest material și am colaborat cu mulți artiști - am trecut pe la Selective studio, unde am lucrat cu The Watcher, Phh Studio și Amavi, asta pe partea de înregistrări, mix si master. Ca și artisti, îi am invitați pe Gonzales, David, Undercover, Miru, Sever, Jimmy. De ce ar trebui să asculte lumea albumul? Păi, pentru ca <Poezie la ceas de seară>, e sincer, te poate vindeca, poți desprinde sfaturi bune din el. E de suflet. Vă aștept la lansare”, conchide rapperul.