Acesta este review-ul nostru atât pentru HUAWEI WATCH 3 Pro cât și pentru HarmonyOS în versiunea pentru wearables.

Dar înainte să vorbim despre noile funcționalități și specificații ale WATCH 3 Pro să vedem ce s-a schimbat din punct de vedere al construcției și al aspectului.

Design HUAWEI WATCH 3 Pro

Cu un corp din titan și ceramică și ecran din safir, HUAWEI WATCH 3 Pro oferă o construcție cu adevărat premium. Modelul care a ajuns la noi pentru review este unul cu o curea din piele moale, fină. Seamănă foarte mult cu un ceas clasic, lucru pe care l-am apreciat mereu la smartwatch-uri.

Nu e un device pentru doamne și domnișoare - se vede clar că e un model masculin, fiind destul de mare chiar și pentru încheieturile mele, dar are o greutate plăcută și îți dă, cumva, un plus de încredere când îl poți - parcă porți un ceas de lux ce se asortează la orice ținută.

În funcție de curelele pentru care optezi merge la costum, merge la blugi, merge și la echipamentul sportiv. E o versatilitate pe care a moștenit-o de la generațiile anterioare.

A nu se înțelege că designul e 100% identic. Avem acum un buton de tip coroană în partea superioară ce poate fi atât apăsat, pentru a accesa meniurile, cât și rotit, pentru a naviga prin ele. Sub el mai există un buton din care poți accesa cele peste 100 de tipuri de exerciții fizice.

Smartwatch-ul poate fi folosit și sub apă, rezistând la o presiune impresionantă de până la 5 atmosfere. Practic, e creat să reziste mult și bine.

Tot la capitolul design merită menționat display-ul generos și încărcarea wireless.

DIsplay și specificații

Și, dacă tot am adus în discuție display-ul, să vorbim un pic mai în detaliu despre el. Vorbim despre un OLED de 1,43 inch cu rezoluție 466x466.

E un panou foarte luminos, care nu are nicio problemă în lumina puternică a soarelui și care reacționează rapid la ridicarea brațului cât și la atingeri. Bonus: când ecranul este ud și nu îl poți folosi prin atingeri, poți naviga prin toate meniurile folosind cele două butoane.

Sub display se află un procesor cu două nuclee - unul controlează senzorii în fundal, altul e folosit pentru sarcinile mai intense și împreună oferă o experiență plăcută și o autonomie ridicată. HUAWEI WATCH 3 Pro rezistă până la 3 săptămâni în modul ”ultra long battery life” și circa 3-5 zile în modul Smart care presupune și o conexiune LTE prin eSIM și folosirea de aplicații dedicate.

Dacă nu ești un power-user nu ai niciun motiv să nu folosești modul ”ultra long battery life” sau să schimbi între moduri în funcție de nevoile punctuale. Încărcarea ceasului pentru 10 minute îți oferă o zi de utilizare și, dacă ești posesorul unui smartphone cu reverse wireless charging îți poți încărca ceasul direct pe telefon.

Funcționalități, senzori și HarmonyOS

HUAWEI WATCH 3 Pro e plin de senzori și oferă conectivitate variată. Are GPS de sine stătător și îl poți conecta la căști bluetooth, ca să îți lași telefonul acasă când ieși la alergat. În plus, fiindcă vine cu eSIM, cu microfon și difuzor incorporat, vei putea răspunde apelurilor direct la încheietură, deci vorbim despre un device cu adevărat stand-alone.

La capitolul senzori, iar avem o multitudine de funcționalități: bineînțeles, HUAWEI WATCH 3 Pro monitorizează somnul, ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge (SpO2), nivelul de stres, dar și temperatura la nivelul pielii. Astfel, e un device care te poate alerta de posibile probleme de sănătate și care îți permite să le descoperi din tip și să iei măsuri.

În plus, smartwatch-ul are o funcționalitate pentru persoanele în vârstă, mai exact detecția căderii - astfel, ceasul va intra în modul ”urgență”, iar purtătorul va putea trimite rapid un mesaj către o persoană desemnată.

HarmonyOS vine cu un nou centru de notificări și control unde poți vedea rapid orice task ai trecut în calendar, de unde poți controla rapid muzica și unde poți vedea vremea sau orice altă informație te-ar putea interesa.

De asemenea, ceasul are un număr mare de watchfaces - animate sau interactive - deci poți personaliza ușor ceasul în funcție de nevoi.

Meniul ceasului este complet schimbat mulțumită HarmonyOS. La apăsarea butonului coroană vedem o grilă cu toate aplicațiile preinstalate. Rotirea coroniței duce la zoom-in/zoom-out, pentru a naviga mai ușor prin ele. Ai posibilitatea de a instala aplicații dedicate direct din AppGallery - unele cu corespondent pe smartphone, altele de sine stătătoare. Acest lucru este îmbucurător - HUAWEI WATCH 3 Pro e primul smartwatch adevărat al Huawei.

Îți oferă numeroase opțiuni de personalizare și deschide ușa și dezvoltatorii de aplicații care își pot creea propriile programe pentru acest device.

HarmonyOS se mișcă excelent și arată foarte bine și clar aduce un plus de utilitate acestui dispozitiv și abia așteptăm să-l vedem și pe alte dispozitive.

Revenind la cele peste 100 de exerciții pe care le poate identifica HUAWEI WATCH 3 Pro, ceasul știe să detecteze automat o serie de activități - de exemplu, dacă începi să alergi, ceasul îți va da o notificare să-i confirmi că ai început să faci jogging. Aici mi-ar fi plăcut să contorizeze automat exercițiile în funcție de ritmul cardiac, dar mai există timp pentru îmbunătățiri.

Preț și concluzie

HUAWEI WATCH 3 Pro este un smartwatch reușit - e primul ceas cu adevărat inteligent al Huawei și HarmonyOS promite multe pe viitor. E un produs finit ce lasă loc de îmbunătățiri minore, dar e un produs premium desăvârșit, e elegant și durabil, e util și un companion pe care îl vei aprecia. Se leagă la orice smartphone - fie el cu HarmonyOS (curând), Android sau iOS. Îți oferă monitorizare a sănătății, a activității, a somnului și nu prea mai ai ce senzori să-i ceri și e un dispozitiv de sine stătător atunci când ai nevoie să fie.

Nu e un device ieftin. Costă 1.999 de lei, dar la precomandă îl vei primi cu o pereche de căști HUAWEI FreeBuds Pro, un bundle premium cu valoare adăugată.