Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


Samsung a lansat Buds odată cu noul Samsung Galaxy S20. Față de generația anterioară, lucrurile au rămas relativ la fel, cu mici schimbări de software. Avantajul pentru Buds Plus este integrarea foarte bună pe care o are cu Spotify, software-ul disponibil pentru telefoanele Samsung, dar și calitatea audio bună în condițiile unor căști mici și fără fir.

Am testat Buds Plus în două contexte. Le-am avut conectate la S20+ și la propriul meu Samsung Galaxy S10, dar le-am conectat și la un iPhone, pentru a vedea cum funcționează pentru cei care nu sunt utilizatori de Samsung în momentul de față.

Design Samsung Galaxy Buds Plus

Personal am testat varianta care au o culoare de perlă. Pentru mine personal nu au fost cele mai inspirate la nivel de culori, pentru că sunt destul de evidente în ureche și m-aș duce dacă le-aș cumpăra spre varianta albă sau varianta neagră, care e mai sexy.

La nivel de design, față de generația anterioară nu au fost schimbate deloc. Căștile vin într-o cutie relativ mică, sferică și sunt adaptate formei urechii. Căștile sunt in-ear, cu ajutorul unor dopuri tradiționale. Partea de plastic care are toate componentele e relativ masivă și iese din ureche, dar reușește să ia o formă bună.

La nivelul calității materialelor sunt realizate dintr-un plastic lucios, cu un finish lucios pe partea exterioară. Per total, pentru căști wireless de mici dimensiuni mi-au transmis o calitate bună și nu m-au deranjat. De asemenea, greutatea lor este relativ mică, fără să pară niște jucării.

În cutia căștilor vei găsi mai multe dopuri de urechi, ceea ce pentru mine a fost un plus. Cele trei dimensiuni pot satisface utilizatorii cu diferite nevoi. Eu am ales dopurile cele mai mici, pentru că nu-mi place presiunea pe ureche. Au stat foarte bine și au izolat destul de bine.

De asemenea, ai două moduri de aprinde casca în ureche. Varianta standard cu care vin are o extensie ce urmărește forma urechii pentru a asigura casca în locul ei. E utilă pentru cei care vor să folosească aceste căști pentru sport, pe bicicletă și la alte activități fizice. Personal am ales inelul de cauciuc standard. Cu acesta căștile sunt menținute în ureche de gravitație și de dopul de cauciuc al difuzorului. Nu am simțit vreo problemă în această configurație, deși dacă aș fi făcut sport aș fi ales prima variantă. Căștile nu mi-au căzut din ureche decât de două ori și atunci a fost mai mult vina mea (stăteam în pat pe lateral).

Performanțe Samsung Galaxy Buds Plus

La nivelul performanței, ele trebuie comparate cu prima generație. Samsung a făcut câteva modificări și se simt relativ bine. Căștile sunt optimizate cu ajutorul AKG, compania de audio care este deținută de sud-coreeni.

Speakerul este de tip 2-way dynamic și are inclus un woofer și un tweeter. De asemenea, microfoane sunt adaptive și fiecare cască are două microfoane externe pentru un sunet de claitate în call-uri.

Cel mai important la căști de tipul acesta este modul în care se aud, fără să ai pretenții exagerate. Ce le lipsește acestor căști față de concurență este izolarea fonică din software, care la Airpods sau Freebuds de la Huawei este excelentă. Cu toate acestea, au o izolare „mecanică”, să-i spunem, cu ajutorul dopurilor din ureche.

Ce iese în evidență? Căștile au un bass foarte bun comparabil cu celelalte produse din categoria sa. Dacă vrei să asculți muzică la volum mare și să simți bassul, chiar și la nivelul acesta, se poate. De asemenea, volumul este foarte ridicat și excelent. Cu ajutorul său și izolării prin dopuri poți să te retragi în lumea ta fără probleme.

La nivelul calității standard, atât pe Samsung, cât și conectate la un iPhone, nu am simțit probleme față de alte modele precum Airpods sau Freeuds. Sunetul e rezonabil pe la nivelul de 70-80%, devenind deranjant mai sus.

Din software pe Samsung poți să faci diferite modificări pentru a te adapta la muzica pe care o asculți sau dacă vorbești la telefon și dacă asculți podcasturi. Cu toate acestea, eu nu aș recomanda foarte mult să te joci pe acolo dacă nu ești priceput, pentru că riști să pierzi din calitate. Poți să alegi între setări Soft, Dyanamic, Clear, Treble boost, Normal sau Bass Boost. Dacă alegi pe Dynamic, lucrurile vor fi cele mai bune, plus că sunetul va putea fi stereo între cele două, creând un mediu bun.

Ce poți face pentru momentul când le folosești la sport, de exemplu, e să pornești sunetul ambiental. Din software, căștile redau sunetul din jur pentru a fi atent la ce se întâmplă. Te obișnuiești greu cu această funcție, pentru că e foarte mult zgomot în jurul tău, dar e utilă ca să nu pățești ceva. Nu recomand niciodată căști cu izolare fonică atunci când mergi, de exemplu, cu bicicleta prin oraș. Funcția poate fi folosită și pentru apelurile audio, dar mi s-a părut ciudată și e greu să te concentrezi.

În plus, Samsung Galaxy Buds Plus au integrare nativă cu Spotify și poți controla melodiile pe care le poți asculta direct din comenzile tactile. Poți face mai multe lucruri dacă apeși o dată, de două ori sau chiar de trei ori pe căști. Totul se poate modifica din aplicația, dacă folosești pe Android. Pe iPhone trebuie să te limitezi la funcția de Start-Stop și cam atât.

Bateria și conectivitate

Un aspect care mi-a plăcut în mod special la Samsung Galaxy Buds Plus, la fel ca și la prima generație, este bateria. Efectiv, la obiceiurile mele de consum, puteam să uit de căști vreo 3 zile până când aveau nevoie de încărcare.

În playback permanent, au o autonomie de puțin peste 11 ore, ceea ce e mai mult decât decent. Pentru un utilizator obișnuit asta asta înseamnă că poți avea două spre trei zile de playback fără probleme, dacă le folosești vreo 3 ore pe zi.

La nivel de conectivitate, se face prin Bluetooth și e foarte ușoară. Dacă folosești un Samsung, ele sunt identificate imediat și ești invitat să instalezi aplicația dedicată sau dacă o ai să conectezi căștile direct. Conexiunea se realizează în câteva secunde.

Dacă ai iPhone, conexiunea e la fel de simplă, deschizând meniul Bluetooth al telefonului și deschizând carcasa căștilor. Cum am zis, pe iPhone funcționează bine, doar că au funcții limitate.

Preț și concluzii Samsung Galaxy Buds Plus

Samsung Galaxy Buds Plus au venit gratuit dacă ai fi comandat un Samsung Galaxy S20, dar acum costă 644 de lei, cu o reducerede la 800 de lei. Costul este unul mediu, pentru că e mai mic decât altele din categoria sa, dar mai mare decât alte device-uri de pe piață.

Hai să vă zic impresia mea. Personal sunt mai mult fanul căștilor de tip lacrimă, așa cum sunt Airpods sau Freebuds, dar Samsung Galaxy Buds sunt confortabile în ureche, au autonomie mare și versatilitate între folosire de birou și folosire fitness.

Așadar, dacă ești fanul căștilor cu dopuri, Buds Plus sunt o alternativă bună ca să ai și autonomie mare.