Ca rezultat al obținerii licenței bancare în Europa, Revolut va începe să accepte depozite și să ofere împrumuturi, atât pentru persoane fizice cât și juridice.

Revolut va începe implementarea licenței anul viitor, concentrându-se inițial asupra țărilor europene mai mici, înaintea pașaportării ulterioare pe piețele-cheie precum Marea Britanie, Franța sau Polonia.

Licență bancară Revolut - ce presupune

Licență bancară va permite utilizatorilor să își depună salariile direct în Revolut, iar depozitele vor fi garantate până la 100.000 euro prin Schema Europeană de Garantare a Depozitelor. În plus, Revolut va începe să lucreze pentru a oferi utilizatorilor descoperit de cont (overdraft), precum și împrumuturi la dobânzi competitive față de creditorii tradiționali de pe piață, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Ce presupune pentru clienții din România obținerea licenței bancare de către Revolut? În esență faptul că fintech-ul va putea pune în aplicare ceea ce își propunea încă din vara acestui an, și anume introducerea IBAN-urilor pentru lei pentru ca utilizatorii de la noi să-și poată încasa salariile direct în conturile Revolut.

Viziunea noastră este simplă: o aplicație cu zeci de milioane de utilizatori, în care îți poți gestiona întreaga viață financiară cu ajutorul tehnologiei, la cele mai mici costuri

”Amazon al banking-ului”

”Acum că am obținut licența bancară, am făcut progrese în ceea ce privește dezvoltarea platformei de investiții fără comisioane și suntem în etapele finale de lansare a cinci piețe internaționale, putem spune că ne confirmăm reputația de ”Amazon al banking-ului”. Viziunea noastră este simplă: o aplicație cu zeci de milioane de utilizatori, în care îți poți gestiona întreaga viață financiară cu ajutorul tehnologiei, la cele mai mici costuri”, a spus Nikolay Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

”Având peste 115.000 de utilizatori, Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creștere din România, dar asta nu este suficient. Nu ne vom opri până când Revolut nu devine cardul principal folosit de români și am încredere că vom ajunge acolo după ce vom lansa conturile curente, opțiunile de creditare și platforma de investiții fără comisioane”, a continuat Storonsky.

Oficialii Revolut estimează că va dura între trei și șase luni după obținerea licenței bancare până când aceasta va fi pașaportată în Europa.

Oportunitățile pieței de creditare

Pe lângă lansarea pe piețele internaționale și dezvoltarea platformei de investiții fără comisioane, o zonă principală de interes pentru companie o reprezintă intrarea pe piața de creditare. Revolut plănuiește să ofere opțiuni standard de descoperit de cont (overdraft), precum și împrumuturi pentru persoane fizice și juridice la dobânzi competitive.

”Viziunea noastră este că utilizatorii noștri, persoane fizice și juridice deopotrivă, vor putea aplica pentru un împrumut în câteva minute, direct din aplicație, și vor avea banii în cont aproape imediat. Vom înlătura procesul birocratic și vom oferi termeni mai buni decât creditorii tradiționali”, a mai spus Storonsky.

Lansat în urmă cu trei ani, Revolut și-a atras inițial clienții oferindu-le posibilitatea de a cheltui și de a transfera bani oriunde în lume la cursul de schimb valutar real. De atunci, compania a depășit trei milioane de utilizatori și a adăugat funcționalități precum vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului și posibilitatea de a economisi bani.

În luna decembrie a anului trecut, compania a început să ofere expunere la criptomonede, utilizatorii putând vinde și cumpăra direct din aplicație, iar în luna august a anunțat planurile de a lansa o platformă de investiții fără comisioane în Marea Britanie și Europa, la începutul lui 2019.

Vom înlătura procesul birocratic și vom oferi termeni mai buni decât creditorii tradiționali

Revolut continuă extinderea mondială

Revolut a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimele 12 luni. Compania deschide între 8.000 și 10.000 de conturi curente zilnic, iar utilizatorii tranzacționează lunar peste 4 miliarde de dolari. Veniturile Revolut au crescut de cinci ori anul trecut, iar compania a atins pragul de rentabilitate în luna decembrie 2017.

Revolut a anunțat planurile de a se extinde pe alte piețe în afara Europei și preconizează că va lansa în Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia, Australia și Noua Zeelandă în prima parte a anului viitor. Expansiunea globală va permite utilizatorilor Revolut din Europa să aibă detalii locale de cont în noile piețe și să transfere bani gratuit, imediat, către aceste piețe.

Compania cu sediul în Londra are peste 3.200.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 245 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 32 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Revolut în România

Unicornul fintech Revolut și-a atins obiectivul pentru 2018 în ceea ce privește numărul de utilizatori de pe piața din România, cu o lună înainte de terminarea anului. Țara noastră urcă pe locul 4 în topul țărilor în care operează Revolut.

Revolut a ajuns la 100.000 de utilizatori în țara noastră, volumul tranzacțiilor efectuate de aceștia depășind 400 de milioane de euro în luna noiembrie. România ocupă astfel locul 4 în topul piețelor Revolut cu cea mai rapidă creștere, după Marea Britanie, Franța și Polonia. În luna mai, momentul în care fintech-ul britanic a deschis oficial biroul din țara noastră, la nivel local existau circa 25.000 de utilizatori.