După un început de an destul de turbulent, investitorii anticipează că volatilitatea pieței nu va dispărea prea curând. Totuși, instabilitatea bursei poate genera și oportunități neașteptate.

Investițiile sunt întotdeauna legate strâns de situația macroeconomică, dar și de cea geopolitică. Evenimente precum criza energetică, eventualitatea unei recesiuni, inflația sporită, invadarea Ucrainei de către Rusia și alte tensiuni geopolitice nu fac decât să pună și mai multă presiune pe investitori”, subliniază Irina Cristescu, General Manager în cadrul XTB România.

Riscurile și oportunitățile pe burse anul viitor, precum și o gamă variată de strategii de investiții vor fi dezbătute de experții invitați de XTB România, casă de brokeraj pe burse internaționale, la conferința online Investors’ Day pe 27 octombrie, începând cu ora 13:30.

Toți cei interesați de opiniile și predicțiile specialiștilor pe burse sunt așteptați la evenimentul toamnei organizat de XTB. Participarea este gratuită, pe bază de înscriere online.

8 speakeri de top, subiecte de ultimă oră

Opt speakeri de top vor prezenta diferite strategii de investiții la bursă, dar și de management al riscului pentru investitorii începători și avansați, aplicabile atât pentru portofolii mici, cât și pentru cele mari. Subiectele de discuție vor face referire atât la CFD-uri cu activ suport pe Indici Bursieri, Monede Virtuale și Mărfuri cotate la bursă, cât și la Acțiuni și ETF-uri cu deținere din Europa și SUA.

Printre subiectele abordate se numără: strategii de investiții la bursă ce pot fi abordate într-o perioadă inflaționistă, cum vor afecta modificările fiscale veniturile din investiții în 2023, strategii care iau în calcul volatilitatea piețelor financiare specifică finalului de an și nu numai. Conferința va fi structurată în 2 module cu 2 sesiuni de dezbatere și Q&A.

Program Modul 1:

  • Cristian Istrățescu, Educator financiar, Autor Cristian-Istratescu.ro și Partener la Știința Banilor: Diversificare prin ETF-uri în funcție de profilul de investitor.
  • Dan Sulica, Investitor - IdeiSiBani.ro: Strategie de cumpărare activă pe scăderi. Studiu de caz: piața metalelor prețioase
  • Claudiu Ioniță, Senior Tax Manager - BDO Romania: Cum vor afecta modificările fiscale veniturile din investiții în 2023?
  • Valentin Nedelcu, Investitor și Financial Coach - StiintaBanilor.ro: Strategie pasivă pe ETF-uri (DCA)

Program Modul 2:

  • Bogdan Andrei, Trader și Antreprenor la Iqtrading.ro: Strategia Pairs Trading
  • Mihai Tiepac, Consultant de investiții și Trader – itrade-hub.com: Strategii de investiții bazate pe analiză tehnică
  • Bogdan Dinu, Consultant private banking la CarutaCubani.ro: Strategia investițiilor în companii plătitoare de dividende
  • Claudiu Cazacu, Consulting Strategist – XTB România: Interconexiuni între burse: strategii bazate pe evaluarea influențelor și diferențelor

La finalul fiecărui modul, invitații vor răspunde întrebărilor adresate live.

Educația financiară, principalul sprijin al investitorului pe timp de criză.

„Prin educația financiară pe care o facem gratuit, unică în limba română, XTB susține investițiile bine gândite, raționale, bazate pe o strategie atent construită și pe diversificarea portofoliului. Investind cu prudență, ne putem asigura un viitor mai bun pentru noi și familiile noastre, punându-ne la adăpost de fluctuațiile economice pe termen lung”, explică Irina Cristescu.

XTB acordă o atenție considerabilă educației, oferind cursuri, webinare gratuite zilnice, materiale educaționale, știri și analize de piață care pot fi găsite atât în platforma de investiții xStation, cât și direct pe pagina oficială XTB.

Toți cei care se înscriu până pe 27 octombrie, ora 13:30, vor avea oportunitatea să fie premiați cu unul dintre cele 20 de volume „Atomic Habits” de James Clear. Extragerea va avea loc la finalul conferinței.

Cu peste 16 ani de experiență în piețele financiare, XTB este unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume și o companie completă de investiții listată pe Bursa de la Varșovia. Grupul XTB include sucursale în peste 13 țări, reglementate de cele mai mari autorități de supraveghere din lume. În România, clienții XTB beneficiază de asistență personalizată în limba română, fonduri și portofolii garantate.

Datorită sutelor de mii de utilizatori din întreaga lume și accesului la piețele globale, în 2022, XTB a intrat în topul celor mai mari cinci brokeri de retail la nivel mondial în ceea ce privește numărul de clienți activi. În prezent, peste 525.000 de clienți aleg XTB pentru a-și dezvolta un portofoliu de investiții.

XTB oferă peste 5.500 de instrumente financiare diverse, de la indici bursieri, mărfuri, valute și criptomonede la Acțiuni și ETF-uri de pe 16 dintre cele mai mari burse din Europa, SUA și Asia. În plus, la XTB clienții pot investi în Acțiuni și ETF-uri cu 0 comision pentru un rulaj lunar până în 100 000 EUR.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 81% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.