În esență, Soleadify este o aplicație destinată agențiilor care oferă servicii de marketing digital, ajutându-le să ajungă mai rapid la potențialii clienți în funcție de tematică, tehnologii folosite sau alte trăsături specifice industriei. Printr-o astfel de aplicație, dezvoltatorii web sunt conectați cu potențiali clienți prin aplicarea anumitor algoritmi și filtre personalizate care să țină cont de interesele și competențele digitale ale acestora.

Datele din Soleadify sunt folosite de către echipe de vânzpri B2B pentru a găsi și contacta potențiali clienți. „Am început să lucrăm la produs acum doi ani de zile, iar în ultimul an a fost folosit de utilizatori din 102 țări”, spune Florin Tufan, unul dintre cofondatori.

Folosind această tehnolgie dezvoltată de către Soleadify, românii au dezvoltat o secțiune specială dedicată celor care vor să găsească furnizori de materiale medicale peste tot în lume. Pentru că în această perioadă e complicat să-i găsești, Soleadify ajută antreprenorii să intre în contact cu producătorii din toată lumea.

Am vorbit cu Florin Tufan, unul dintre cofondatori, despre baza de date gratuită pusă la dispoziție antreprenorilor.

Platforma e disponibilă la acest link.

„Am văzut mai multe postări pe Facebook despre criza de materiale medicale, în special de la oameni care ajută prin ajutorspitale.ro, care vorbeau despre cât de greu e să găsească aceste echipamente. Știam că avem în baza noastră de date zeci de mii de companii care produc astfel de echipamente, companii care sunt de multe ori greu de găsit printr-un search pe Google. Am discutat despre a face lista publică. Inițial am vrut să dăm un tabel Excel care să circule liber pe internet, dar am fi avut 200.000 de rânduri și ar fi fost imposibil pentru cineva să găsească ceea ce căuta în el”, spune Florin Tufan,

După acest moment, au hotărât să facă platforma în care utilizatorii pot căuta după produsul pe care doresc să-l achiziționeze și să afișeze toate companiile care produc sau distribuie acel produs.

„Am trimis deja lista întreagă mai multor oameni din diverse țări, putem să dă și tabelul Excel uriaș”, a mai spus Tufan.

Platforma a fost făcută de CTO-ul Soleadify care a antrenat un model de machine learning care să agrege produsele medicale vândute de fiecare companie în parte,

Rezultatul e format dintr-o bază de date cu 100.000 de companii care produc și distribuie materiale medicale și de protecție, iar căutarea se face prin câteva milioane de produse vândute de acestea. Platforma Soleadify permite contactarea acestora prin număr de telefon, adresă de mail, linkuri de social media și numele unor angajați.

Soleadify folosește modele de inteligență artificială pentru a extrage date publice despre companii, respectiv o bază de date de 30 de milioane de companii din întreaga lume. Pe platforma dedicată firmelor ce pot ajuta cu echipamente în contextul Covid 19, firmele sunt filtrate după țară, număr de angajați sau categoria din care fac parte (producători, distribuitori, materiale medicale sau farmaceutice).

„Pentru o căutare rapidă, există și câțiva termeni sugerați, cum ar fi măști medicale, termometre sau viziere”, adaugă Florin Tufan.