Samsung Galaxy S9 va fi prezentat pe 25 februarie, înainte de Mobile World Congress 2018, iar noi vom fi la eveniment. Smartphone-ul va ajunge pe piață la scurt timp după prezentare, iar România va fi, la fel ca în ceilalți ani, în al doilea val al lansării.

UPDATE: În România, Samsung Galaxy S9 si S9+ sunt disponibile pentru precomandă la partenerii selectați, începând cu data de 25 februarie 2018, ora 20:00, în 3 culori: Midnight Black, Coral Blue și Lilac Purple. Clienții care aleg să își returneze telefonul vechi și să achiziționeze noile smartphone-uri la precomandă pot beneficia de o ofertă specială, în funcție de parteneri.

Potrivit unei invitații oficiale, în România, Samsung Galaxy S9 va fi lansat pe 6 martie, putând fi achiziționat la precomandă. La nivel global, Galaxy S9 va putea fi precomandat începând cu 1 martie, iar în magazine va ajunge, cel mai probabil, undeva la jumătatea lunii, potrivit celor mai recente zvonuri.

Prețul Samsung Galaxy S9 și specificații posibile

Samsung a publicat un video și o imagine care afișează cifra 9, pe culoarea mov, ceea ce înseamnă că am putea vedea o nouă culoare la Samsung Galaxy S9. Mesajul publicat spune “The Camera Reimagined”, ceea ce înseamnă că Samsung mizează pe calitatea fotografiilor.

Zvonurile de până acum spun că Samsung Galaxy S9 va avea o cameră foto cu deschidere variabilă. Camera va avea 12 megapixeli și va putea să aibă un f/1,5 în situații de lumină scăzută și f/2,4 la lumină puternică.

Ecranul are 5,8 inci pentru S9 și 6,2 inci pentru S9+. Telefoanele vor păstra ecranul curbat și proporția 18:9. În Statele Unite și China telefonul va avea procesorul Qualcomm Snapdragon 845, iar în Europa va avea Samsung Exynos 9810.

Memoria RAM va fi de 6 GB, iar capacitatea de stocare de 128 de GB pentru Samsung Galaxy S9+, iar pentru S9 va fi de 4 GB / 64 de GB.

Bateria telefonului va avea 3.000 de miliamperi, iar prețul va fi la nivelul iPhone X. Probabil că telefonul va ajunge pe piață în jur de 1 martie.

Ecranul va avea 5,8 inci și va avea o calitate Quad HD cu aspect 18 pe 9. Toată lumea așteaptă și senzorul de amprentă sub ecran, fără butonul din spate sau din față, așa cum am văzut la un telefon Vivo la CES 2018 din Las Vegas.

Legat de preț, cel mai probabil Samsung Galaxy S9 va fi cu 100 de euro mai scump decât a fost Samsung Galaxy S8 la lansare. Mai exact, S9 s-ar putea să coste 800 de euro, iar prețul Galaxy S9 + ar putea fi de 900 de euro.