Poate ai o idee de afaceri însă ți-e teamă să o pui în practică și să pleci dintr-un job călduț (oricât de mult te-ar nemulțumi) pentru a porni o afacere pe cont propriu. Ca să scapi de teamă și să îți descoperi adevăratul potențial, avem șase cărți pentru antreprenorul din tine, listă pe care am alcătuit-o pe baza celor mai căutate cărți din secțiunea de afaceri pe Libris.ro.

Cadranul banilor - Robert T. Kiyosaki

Dacă ești pregătit să renunți la siguranța unei slujbe, sau să faci o serie de schimbări profesionale și financiare în viață, atunci cumpără acest volum. Kiyosaki îți arată patru metode prin care poți câștiga bani – ca angajat, liber profesionist, antreprenor sau ca investitor. Găsești volumul Cadranul banilor la acest link.

Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații - John C. Maxwell

Anumite persoane sunt comunicatori înnăscuți. Chiar dacă nu te afli printre ei, nu dispera: această abilitate poate fi învățată. În acest volum, Maxwell – unul dintre cei mai cunoscuți experți în leadership - împărtășește câteva principii care ne pot ajuta să dezvoltăm această abilitate (printre ele, identificarea lucrurilor pe care le avem în comun cu ceilalți, atragerea interesului celorlalți, sau autenticitatea de care dăm dovadă în relațiile pe care le avem cu cei din jur). Poți cumpăra cartea lui John C. Maxwell de aici.

Banii: Stăpânește jocul - Tony Robbins

Oprah spune despre Tony Robbins că este ”super-human”. Bazată pe o serie de interviuri cu unii dintre cei mai mari experți din domeniul financiar (nu întâmplător și cei mai bogați oameni din lume), cartea lui Tony Robbins este un fel de schiță pe care ar trebui să o urmărești pentru a atinge independența financiară. În acest volum, Robbins reușește să transpună în termeni simpli, ce pot fi înțeleși de toată lumea, concepte financiare care pot fi puse în aplicare de fiecare dintre noi. Volumul poate fi achiziționat de aici.

De la bine la excelent - Zig Ziglar

Este considerată a fi una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală scrise de Ziglar. În această carte, Zig Ziglar aduce în prim plan trei mari coordonate ale succesului: pasiunea, performanța și scopul pe care îl are în viață o persoană – elemente menite să-i motiveze pe cititori să-și construiască o viață cu adevărat reușită. Puteți cumpăra această carte de aici.

Liderii buni pun întrebări extraordinare - John C. Maxwell

Ce întrebări ar trebui să-și pună un lider, ce întrebări ar fi cazul să le pună celor din echipa sa, cum să-i motiveze, sau cum să ajungă un lideri mai buni. Acestea sunt câteva dintre temele pe care Maxwell le abordează în acest volum care ne arată că întrebările pot fi un instrument de învățare excelent. Cartea poate fi cumpărată accesând acest link.

Secretele succesului - Dale Carnegie

Succesul înseamnă să obții ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obținut, spunea Dale Carnegie, unul dintre cei mai cunoscuți oratori și autori din întreaga lume. Chiar dacă s-a născut într-o familie săracă, Carnegie a trecut peste starea sa materială precară (ce ar putea fi considerată de mulți o piedică) și a ajuns să scrie unele dintre cele mai apreciate volume de dezvoltare personală. În această carte, devenită una dintre cele mai bine vândute cărți motivaționale publicate vreodată, Carnegie ne dezvăluie câteva trucuri pentru a deveni interlocutori agreabili, ne sfătuiește asupra celui mai bun moment de a ne retrage dintr-o dispută sau de ce ar fi bine să ne admitem propriile greșeli. Descoperiți mai multe sfaturi cumpărând cartea de la acest link.