Una dintre cele mai importante calități ale unui antreprenor de succes este abilitatea de a absorbi constant cunoștințe noi. Dar dobândirea de noi informații și reținerea lor poate fi destul de dificilă. Din fericire, Albert Einstein are un sfat care ar putea ușura întregul proces.

În 1915, Einstein locuia în Berlin și lucra la teoria relativității în timp ce soția sa se îngrijea de cei doi fii ai lor, în Vienna. Comunicarea în acea vreme se făcea prin scrisori, iar cei de la Brain Pickings au descoperit una în care fizicianul îi scria lui Hans, care avea 11 ani la momentul respectiv.

"Sunt foarte mulțumit de faptul că te entuziasmează pianul. Asta și dulgheria sunt, în opinia mea, cele mai bune interese pe care să le ai la vârsta asta, chiar mai bune decât școala. Pentru acestea sunt lucrurile care se potrivesc unei persoane tinere ca și tine. Să cânți în special melodiile care îți plac, chiar dacă profesorul de pian nu pe acelea ți le dă pentru studiu. Așa vei învăța cel mai rapid, când vei face ceva cu atât de multă plăcere încât nu îți vei da seama cum trece timpul. Eu, uneori, sunt atât de prin cu munca încât uit de masa de la prânz", scria Einstein în respectiva scrisoare.

Pe scurt, fă mai întâi lucrurile care îți plac, lucrurile pe care le poți face cu entuziasm și apoi vei fi mult mai deschis la noi informații despre domeniul pe care încerci să-l aprofundezi. În acest fel, vei reuși să absorbi noi cunoștințe mult mai eficient decât ai face-o cu ajutorul unui highlighter sau al cartonașelor cu notițe.