În 2016, Smart Bill – care oferă soluții de facturare și gestiune - a beneficiat de o investiţie de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiții Catalyst România şi Gecad Group, care au preluat printr-o operaţiune de majorare de capital peste 30% din acţiunile firmei.

În urma investiției, compania a extins echipa și s-a concentrat pe o dezvoltarea serviciilor oferite, pentru a maximiza creșterea. De asemenea, compania a continuat să dezvolte soluția Smart Bill Cloud, în care a investit peste 800.000 de euro în ultimii ani, lansând anul trecut versiunea Gestiune Cloud și oferind noi facilități pe toate platformele, inclusiv Mobile. Potrivit reprezentanților companiei, în 2016, vânzările cloud au fost predominante.

Serviciile Smart Bill sunt utilizate, în prezent, de peste 45.000 de clienți, de la PFA-uri, la companii mici și mijlocii, și până la multinaționale, din toate sectoarele de business, precum servicii și comerț. Peste un milion de documente sunt emise lunar, cu o valoare de peste 2 miliarde de euro pe an.

În prezent, echipa Smart Bill numără 45 de angajați, urmând să se extindă până la finalul anului la aproximativ 60 de persoane.

”După obținerea investiției de 1 milion de euro, am crescut implicit cheltuielile, pentru a maximiza creșterea. Este foarte util să ai lângă tine oameni precum Radu Georgescu sau Marius Ghenea, care ne sunt de un real ajutor în luarea deciziilor importante, deoarece astfel trecem mai ușor peste noile provocări de care ne lovim odată cu creșterea. Ne așteptăm ca până la finalul acestui an să ajungem la break-even, momentul în care veniturile vor depăși cheltuielile”, a declarat Radu Hasan Co-founder & CEO Smart Bill.

În 2017, Smart Bill estimează o creștere a vanzărilor cu peste 25%, iar pe termen lung, reprezentanții companiei vizează menținerea unei creșteri anuale de câteva zeci de procente.

Înfiinţat în 2007 de Radu Hasan, Ioana Hasan şi Mircea Căpăţînă, Smart Bill este astăzi cea mai apreciată soluţie de facturare de pe piaţa locală.

Soluțiile Smart Bill se adresează atât clienților de tip PFA, cât și companiilor mici și mijlocii sau multinaționalelor, din toate domeniile de business. Prin intermediul Smart Bill se emit lunar peste 1.000.000 de facturi și se facturează peste 2 miliarde de euro anual.