Platforma a ajuns la un ecosistem de peste 85.000 de clienți, companii mici și mijlocii, care anual facturează mai mult de 23 de miliarde de euro. În 2023, SmartBill a atins pragul de 5 milioane de facturi emise lunar.

În 2022, compania a ajuns la o cifră de afaceri de 6 milioane de euro, înregistrând o creștere de 31% comparativ cu 2021.

Mai mult, în primele trei luni ale acestui an, SmartBill a avut o creștere de peste 40%, iar pentru întreg anul se așteaptă la o creștere de peste 35%.

”În prezent, privind retrospectiv, ne dăm seama că SmartBill a ajuns mult mai departe decât ne-am imaginat în urmă cu 16 ani, când am lansat compania. Pot spune că am avut în tot acest timp 16 ani de creștere continuă, dar și 13 ani de sacrificiu, în care am reinvestit tot profitul, alături de o investiție de 1 milion de euro. A fost un sacrificiu de termen lung, asumat, care acum începe să dea roade. În prezent, avem o companie extrem de matură, în continuă creștere și care generează profit. Ne dorim ca și pentru viitor ecosistemul SmartBill să păstreze acest ritm de dezvoltare accelerată și să asigurăm în continuare cele mai bune condiții pentru desfășurarea operațiunilor legate de facturare, plăți, stocuri și contabilitate pentru cei peste 85.000 de clienți activi din platformă”, a declarat Radu Hasan, CEO și Cofondator SmartBill.

SmartBill în 2023: compania a integrat e-Transport și finalizează curând SAF-T

Prin soluțiile oferite, SmartBill contribuie la eliminarea în mod semnificativ a muncii manuale și repetitive din companiile din România. Astfel, în iulie 2022 a integrat sistemul național de facturare electronică e-Factura, prin intermediul căruia, în primele șase luni de la lansare, au fost livrate peste 1 milion de facturi.

În primele trei luni ale acestui an, compania a lansat și integrarea cu Smart Accounts, serviciu automat de Open Banking, autorizat de BNR, prin intermediul căruia companiile care utilizează platforma își pot interoga conturile bancare.

Mai mult, tot în 2023, SmartBill a integrat deja proiectul e-Transport, prin intermediul căruia Ministerul Finanțelor își propune să monitorizeze toate transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat din România. Astfel, companiile care folosesc SmartBill pot acum să declare datele referitoare la transporturile rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat direct din platformă.

În prezent, compania lucrează la implementarea în platformă a posibilității de raportare SAF-T, prin intermediul căreia se va putea face schimbul electronic de date din contabilitate între entitățile care au obligația raportării și ANAF. Această integrare va fi disponibilă în platformă începând cu luna mai.

”Pentru SmartBill, în 2022, punctul forte a fost integrarea cu e-Factura, iar pentru 2023 avem în vedere două proiecte la fel de importante: e-Transport și SAF-T, dar și multe alte facilități care sunt deja în lucru. Pentru e-Factura am muncit din timp și am realizat ceea ce considerăm a fi cea mai bună integrare din România, dat fiind faptul că în prezent rata de acceptare la ANAF a facturile transmise prin SmartBill este de 99.97%”, a spus Ioana Hasan, Product Manager și Cofondator SmartBill.

SmartBill își propune să devină cel mai puternic ecosistem din mediul de business românesc și un sistem veritabil de operare al afacerii, care nu va rezolva doar tot ceea ce ține de facturare și contabilitate, ci va oferi și acces la informații bancare, plăți, încasări, predicții de business și multiple automatizări. Prin utilizarea platformei, antreprenorii elimină în mod considerabil activitățile care implică munca manuală și câștigă timp prețios pentru gestionarea afacerii.

Pe scurt despre SmartBill

  • Dezvoltat în 2007 de antreprenorii Radu Hasan, Ioana Hasan și Mircea Căpățînă, SmartBill este în prezent cel mai utilizat și cel mai apreciat program de gestiune și facturare de pe piața din România, cu peste 85.000 de clienți în cloud.
  • SmartBill se adreseaza unei plaje mari de afaceri, de la PFA-uri, companii mici si mijlocii, și până la multinaționale, din toate domeniile de business. Prin intermediul SmartBill se emit lunar peste 5.000.000 de facturi și se factureaza peste 23 miliarde de euro anual.
  • În 2016, SmartBill a beneficiat de o investiție de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiții Catalyst România și Gecad Ventures, care au preluat printr-o operațiune de majorare de capital peste 30% din părțile sociale.
  • În 2020, grupul norvegian Visma a preluat jumătate din companie, dar fondatorii păstrează controlul
  • În 2022, SmartBill s-a integrat cu sistemul national de facturare electronică e-Factura, oferind astfel clienților săi posibilitatea de a transmite e-Facturile direct în SPV printr-un simplu click.