Cercetătorii din domeniul alimentar de la Universitatea din Massachusetts au venit cu o tehnologie pentru detectarea bacteriilor care provoacă intoxicații alimentare, cum ar fi salmonella și E. Coli.

Fast Company spune că este vorba despre un microscop care este atașat la un smartphone și rulează prin intermediul unei aplicații. Microscopul funcționează împreună cu un cip acoperit cu substanțe chimice care intră în contact cu bacteriile, chiar și în cantități mici.

Procedura este simplă: pui produsul într-un bol cu apă, apoi scufunzi cipul în apa contaminată timp de o jumătate de oră. Ulterior, îndrepți microscopul, iar ecranul telefonului afișează o imagine care îți arată dacă produsele tale sunt sau nu contaminate.

Dispozitivul este încă la etapa de dezvoltare, dar oamenii de știință cred că acesta va putea fi utilizat atât în condiții casnice, cât și pentru testarea apelor în urma unor dezastre naturale.

Cercetătorii încearcă să dezvolte o metodă care va determina cu exactitate tipul de bacterii.