Apple lucrează deja la noile funcționalități pentru următoarea generație de căști wireless AirPods, care vor primi îmbunătățiri serioase în ceea ce privește partea de hardware și software.

Prima serie de căști va fi prezentată în 2018 și va aduce un upgrade al funcției de comunicare cu Siri. Astfel, asistentul vocal va putea fi convocat cu salutul „Hei, Siri” exact ca pe telefon. În prezent, pentru a face asta, este nevoie să atingi căștile.

În aceleași timp, căștile vor avea încorporat un cip Apple modernizat, care să gestioneze conexiunile Bluetooth. Modelul actual AirPods utilizează un cip W1, care le permite căștilor să fiuncționeze cinci ore dintr-o singură încărcare, și este compatibil cu Bluetooth 4.0. Totuși, știm că ultimul Apple Watch a folosit versiunea de cip W2, așa că nu se știe cu certitudine dacă noile AirPods vor folosi un cip nou nou sau o variantă W2 actualizată.

Convocarea lui Siri nu va fi singura noutate. În 2019, căștile vor deveni impermeabile. Potrivit Bloomberg, cel mai probabil, asta înseamnă că AirPods vor supraviețui stropilor de apă, de exemplu, atunci când le porți în ploaie. Din păcate, totuși, nu vei putea asculta muzică în timp ce înoți.

Luca Maestri, directorul financiar al Apple, declara la începutul lunii că „accesoriile portabile sunt a doua sursă principală de venit după iPhone”, iar vânzările au crescut cu 70%.

Prin urmare, se pare că vom vedea din ce în ce mai multe noutăți din partea Apple în ceea ce privește căștile wireless. Primele căști wireless au fost lansate de Apple în 2016, împreună cu iPhone 7.

Foto: www.imore.com