Săptămâna aceasta a fost una importantă pentru Huawei, dar și pentru industria smartphone-urilor. Compania și-a prezentat cele mai noi smartphone-uri, adică Huawei Mate 10, Mate 10 Pro și Mate 10 lite.
De ce zic că evenimentul e unul important pentru industria telefoanelor? Pentru Mate 10 și Mate 10 Pro vin cu o unitate de procesare neurală, dar și cu funcții de inteligență artificială care învață obiceiurile utilizatorilor și care îmbunătățesc performanțele. Atât Mate 10 cât și Mate 10 Pro au camere foto duale pe spate, cu diafragmă F/1.6 pentru rezultate mai bune în condiții de lumină scăzută, memorii RAM de 4GB și baterii de 4.000 mAh. Diferențele sunt la ecran - versiunea Pro are un display cu format 18:9 de 6 inch, iar Mate 10 vine cu ecran de 5,9 inch, dar cu format clasic. Mate 10 Pro are senzorul de amprente pe spate și rezistență la apă, dar rezoluția ecranului este mai mică, în mod ciudat. Huawei Mate 10 Lite este și el un telefon important, deoarece vine cu specificații foarte bune, preț decent, dar și patru camere foto. Are două în față și două pe spate, fiind primul telefon de acest gen pe segmentul mid-range premium.
Mate 10 va costa 700 de euro, versiunea Pro va fi 800 de euro, iar modelul Lite va ajunge pe piață la aproximativ 370 de euro.
---
Orange pune la dispoziția clienților săi o nouă metodă de a comunica. Se numește Chat Messages și este disponibilă prin intermediul aplicației Android Messages.
Android Messages este răspunsul Google pentru iMessage de pe iPhone-uri, iar Orange România este primul operator care aduce acest serviciu și în Europa. Utilizatorii aplicației Android Messages pot vedea în timp real când interlocutorii tastează și când au citit mesajul, pot distribui imagini de rezoluție mare și conținut video; pot transmite emoji, GIF-uri, stickere, precum și mesaje audio; pot distribui locația și au opțiunea de a crea grupuri de chat cu familia și prietenii, dacă aceștia sunt utilizatori ai serviciului Chat Messages de la Orange. Clienții care folosesc Chat Messages pot comunica chiar și cu cei care nu au un telefon cu Android Messages, întrucât tehnologia va transmite mesajul sub forma SMS, atunci când este necesar.
Pentru a folosi Chat Messages de la Orange, trebuie să descărcați și să instalați gratuit aplicația Android Messages din magazinul Google Play.
---
Vestea săptămânii în securitate cibernetică a fost Krack Attack, vulnerabilitate prin care putea fi spart protocolul de securitate WPA2. Dar, având în vedere că majoritate companiilor deja au scos actualizări care rezolvă problema, vreau să vă zic de altă descoperire interesantă ce ține de cybersecurity.
Este vorba despre un malware care le permitea hackerilor să golească bancomatele cu foarte mare ușurință. Malware-ul se numește Cutlet Maker și permite jefuirea ATM-ului dacă atacatorul este capabil să obțină accesul fizic la aparat. Acest instrument care ar fi permis infractorilor să fure milioane era pus în vânzare pe Dark Net pentru doar 5000 de dolari și era echipat cu un ghid detaliat de utilizare.
Cu ajutorul lui, oricine reușea să capete acces la portul USB al unui bancomat, putea să retragă rapid toți banii dinăuntru, fără să dispună de cunoștințe de programare sau de informatică. Mai multe detalii despre Cutlet Maker găsiți la noi pe site.
---
Review-ul săptămânii a fost pentru smartwatch-ul Fitbit Ionic, iar dacă l-ați ratat, îl găsiți în link.
Photo by Warren Wong on Unsplash