Acest program nu este singurul implementat în zona de sud a Munteniei. La finalul lunii februarie scriam despre proiectul AntreSTART, prin care viitorii antreprenori din regiune primeau finanțări în valoare de 40.000 de euro.

Start Up Sud Muntenia este un proiect realizat în parteneriat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, S.C. Trivento S.R.L., Asociația Dezvoltare.ro, 2 și Universitatea Valahia din Târgoviște și se desfășoară în regiunea Sud Muntenia ce cuprinde județele Dâmbovița, Prahova, Călărași, Giurgiu, Argeș, Ialomița, Teleorman.

Programul, care are o durată de 33 de luni (a început la data de 15 ianuarie 2018), își propune să ajute la crearea a 72 de noi locuri de muncă și la înființarea a 36 de noi firme (sau PFA-uri). Totodată, 300 de persoane vor beneficia de sprijin – 150 de persoane care au un loc de muncă dar doresc să dezvolte un proiect antreprenorial și 150 de persoane inactive sau aflate în șomaj.

Prin intermediul programului Start Up Sud Muntenia vor fi oferite finanțări în valoare de aproximativ 31.500 de euro, iar beneficiarii vor avea, de asemenea, un stagiu de practică de 40 de ore într-o întreprindere care are același domeniu de activitate cu cel al propriei afaceri nou înființate.

Se pot înscrie persoanele care au vârsta de peste 18 ani, sunt inactive sau au un loc de muncă și doresc să înființeze o afacere non agricolă în mediul urban.

Cum te poți înscrie?

Trimite un CV semnat și o scrisoare de intenție în care să precizezi dacă intenționezi să depui un plan de afaceri, iar dacă da, care va fi sectorul de activitate al afacerii tale. Trimite datele tale de contact prin e-mail la adresa: inscrieri@startupsudmuntenia.ro. Pe site-ul proiectului găsiți modele pentru CV, precum și pentru scrisoarea de intenție.

Înscrierile au început cu data de 19 februarie 2018. Având în vedere calendarul de implementare timpul de înscriere va reprezenta criteriul de departajare (ordinea înscrierilor).

Alte proiecte derulate prin intermediul programului Start Up Plus

România Start Up Plus pentru Regiunea Sud Est – 40.000 de euro pentru antreprenori

Bani pentru teleormăneni și județele din jur - viitorii antreprenori din Muntenia, ajutați cu 40.000 de euro

39.000 euro pentru idei de afaceri în Regiunea Centru

Finanțări nerambursabile în valoare de 40.000 de euro oferite de UVT

Startup Yourself – program finanțare antreprenori în regiunea de Nord-Est

Ingenius Hub, program de finanțare și pregătire pentru viitorii antreprenori