Marele câștigător al serii este Digitail.

Digitail: românii care sunt prietenii cei mai buni ai veterinarilor

Premiile Startarium Pitchday 2019:

Primul loc 50.000 de euro - Digitail

Locul doi 30.000 de euro - Medicai

Locul trei 20.000 de euro - Kinderpedia

Premiul pentru popularitate de 5000 de euro - Xvision

Cei zece finaliști ai competiției Startarium PitchDay 2019:

Xvision - o aplicație de interpretare a analizelor cu raze X care folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări precise ale imaginilor medicale, ajutând radiologii să fie mai exacți și mai eficienți în activitatea lor. 6000 de radiografii analizate, au discuții cu 10 clinici, 5 spitale și este de așteptat să aibă venituri de 20.000 de euro la finalul anului.

Ecotree.ro - serviciu de tip cloud pentru administrarea procesului de reciclare. Vrea să conecteze generatorii de deșeuri (firmele etc) cu colectorii de deșeuri (firmele de salubritate).

Digitail - dezvoltă soluții pentru cabinetele veterinare și carnete digitale pentru animalele de companie. Vor ca acele cabinete veterinare să nu mai folosească carnetele de sănătate clasicele și să facă trecerea în mediul digital. Au aproape 200 de clienți la nivel global, dintre care 150 sunt în România. Au venituri de 100.000 de euro. În vara acestui an, Digitail a primit o investiție din partea unui consorțiu de investori din Suedia.

Medicai - platformă de imagistică online menită să ofere oricărui utilizator din țara, cu acces la internet, posibilitatea să-și creeze o arhivă personală de analize medicale imagistice pentru a putea urmări evoluția afecțiunilor pe care le investighează. Au 129 de doctori, 8 clinici și 795 de pacienți înscriși în platformă.

Happy Kid -aplicația care reunește sub aceeași umbrelă tot ce au nevoie parinții pentru copiii lor: idei de petrecut timpul, educație, servicii, magazine online și offline, totul organizat pentru o căutare facilă. 2000 de descărcări și 600 de clienți în acest moment. Se oferă discount-uri pentru părinți la fiecare cumpărătură, iar clienții trebuie să-și facă abonament lunar (5 lei) pentru a avea acces la discount-uri.

AI-MCDT - un test de diagnostic molecular și detectare precoce a multiple cancere (13 tipuri), bazat pe inteligența artificială, cu cea mai mare acuratețe existentă (>99%).

Sensix - soluție IoT de monitorizare a parametrilor de calitate a aerului din imobile. Un fel de audit de energie și calitatea aerului din clădire. Poți vedea nivelul de umiditatea, temperatura sau nivelul de CO2 dintr-o clădire. Model de business bazat pe abonament.

Nummo - o aplicație de logopedie interactivă cu peste 200 de exerciții care ajută copiii cu implant cohlear sau care au diverse dizabilități de auz să își îmbunătățească auzul de oriunde. Este dezvoltat sub formă de joc și primești date statistice despre performanța copilului. Au 4000 de utilizatori pe platformă, iar 53% sunt activi.

Apiary Book - o soluție de management pentru apicultori. Cu ajutorul senzorilor și sistemelor lor, primești informații despre starea de sănătate a albinelor, tratamente și tipul albinelor sau sănătatea celor care conduc stupul. Are 20.000 de utilizatori, 110.000 de descărcări și este disponibilă în 17 limbi.

Kinderpedia - o soluție digitală interactivă care aduce împreună grădinițele/școlile, educatorii, profesorii și părinții pe aceeași platformă. Funcționează pe bază de abonament, valoarea medie este de 3 euro/copil pe lună. Această soluție este menită să reducă timpul educatorilor petrecut cu sarcini birocratice.