De altfel, în ediția din acest an a How to Web, unul dintre evenimentele de referință de tehnologie și inovație din Europa, vor fi organizate două competiții destinate startup-urilor din regiune.

În ceea ce privește Startup Spotlight, competiție organizată în cadrul evenimentului încă de la prima ediție a How to Web, 20 de echipe vor ajunge să-și prezinte produsele pe scenă în fața juriului și publicului.

Cele mai bune 6 startup-uri vor intra în finală și vor avea șansa să câștige premii în bani. Anul trecut, de exemplu, valoarea premiilor și beneficiilor primite de finaliști a depășit 1 milion de dolari.

Competiția Startup Spotlight este deschisă startup-urilor tech early stage, cu o vechime maximă de 5 ani și care nu au obținut mai mult de 1 milion de euro în finanțări. Pot participa antreprenori atât din România, cât și din restul țărilor din Europa Centrală și de Est.

Înscrierile pentru Startup Spotlight sunt deschise până pe data de 10 octombrie, iar între 11 și 19 octombrie vor fi alese cele 20 de echipe care intră în concurs.

Cei interesați își pot înscrie proiectele pe website-ul evenimentului până joi, 10 octombrie. În ultimii 5 ani, 1 din 3 startup-uri prezente în cadrul competiției a reușit să atragă o finanțare.

Printre foștii câștigători și participanți ai competiției Startup Spotlight se numără TalentBrowse – platformă online de recrutare, TypingDNA– securitate digitală, Scooterson – mobility, Omniconvert (inițial denumit Marketizator) – platformă online de optimizare a ratelor de conversie, Incrediblue – platformă online de închiriere yachturi, Mavenhutgaming, Green Horse Games – gaming, Retargeting – platformă online de marketing, Symme3D – bioprinting 3D. Totodată, startup-ul MEDIjobs, cea mai mare platformă online de recrutare în domeniul medical din România, a atras investiții de aproape 1 milion de dolari.

How to Web a fost lansat în 2010 și a devenit rapid unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa Centrală și de Est. Începând din 2018, conferința intră sub umbrela ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii.

Speakeri confirmați pentru 30-31 octombrie

Printre speakerii conferinței se numără și Vladimir Oane (antreprenorîn serie, UberVu și Deepstash), Udit Batra (expert produs, Booking.com), Dan Toma (expert în inovație și autor al The Corporate Startup), Carlos Espinal (investitor, Seedcamp), Jeroen Corthout (expert în produs și vânzări, SalesFlare), Sean Sheppard (marketer, GrowthX and GrowthX Academy), Irina Scarlat (Project Manager European Growth Machine, Revolut) și Enis Hulli (investitor, 500startups Istanbul).

Anul acesta startup-urile din tehnologie vor putea să intre în competiție în cadrul a două programe diferite: Startup Spotlight (în parteneriat cu KPMG) și UiPath Automation First CEE Awards.

Biletele la eveniment se pot achiziționa online aici.