Startup-urile din banking transformă felul în care consumatoriii folosesc tehnologia și redefinesc experiența de utilizator privind serviciile financiare. Future Banking este cel mai important eveniment de banking din România care sprijină startup-urile fintech. Dacă vrei să vii și tu în fața investitorilor și a unui juriu format din experți, înscrie-te în competiția Future Banking Fire Pitch.

Între timp, iată care sunt cinci dintre startup-urile fintech din Europa care transformă industria de banking. Am selectat câteva dintre cele mai interesante startup-uri fintech din ultima vreme. La Future Banking Fire Pitch câștigi, dacă participi, posibilitatea de a intra în legătură cu investitori și de a câștiga office hours și pitch-uri one on one cu ei.

Cele mai promițătoare fintech-uri

Trussle vrea să transforme sectorul serviciilor de brokeraj imobiliar. Pe o piață în care sunt disponibile peste 11.000 de oferte de credite ipotecare ale peste 90 de creditori, poate fi descurajant să încerci să găsești una potrivită. Trussle monitorizează piața și trimite noitificări cu cele mai bune oferte disponibile. Startup-ul promite că ajută clienții să economisească până la 4.000 de lire pe an. Acesta intenționează să lanseze noi opțiuni de banking pentru a eficientiza procesul ipotecar.

Circle a lansat o platformă de P2P (peer-to-peer) unde consumatorii pot să trimită și să primească plăți prin aplicație sau iMessage. Fintech-ul a fost evaluat la aproape 3 miliarde de dolari, după ce a primit o investiție de 100 de milioane de dolari. Circle vrea ca uitilizatorii să poată face plăți la fel de ușor precum este să folosești rețelele sociale și, în acest fel, să schimbe relația pe care o au aceștia cu banii.

După numai 3 ani de la lansare, Monzo are peste un milion de utilizatori, fiind evaluat la peste un miliard de lire. Acesta se definește ca fiind ”smartphone only bank”, o alternativă pentru băncile tradiționale, și arată cum transferurile între prieteni schimbă ecosistemul bancar. În 2016, Monzo a strâns un milion de lire în 96 de secunde prin intermediul unei campanii de crowdfunding, ceea ce demonstrează potențialul său major.

Receipt Bank a dezvoltat un software de contabilitate, unde utilizatorii pot să descarce rapoarte și spreadsheet-uri pentru a duce contabilitatea sau chiar să integreze serviciul cu propriile aplicații de contabilitate în cloud.

TrueLayer ajută startup-urile mai mici să construiască aplicații financiare. Acesta oferă un set de instrumente pentru a crea aplicații care să se conectează la datele bancare, să verifice conturile și să acceseze tranzacțiile în timp real. Startup-ul își folosește setul de instrumente pentru a dezvolta aplicații pentru consumatori și startup-uri din domeniile plăților, împrumuturilor online, PFM, asigurări, servicii de investiții, piețe P2P și criptomonede.

Juriul Future Banking Fire Pitch

Avem un juriu format din specialiști din lumea banking-ului, investițiilor și tehnologiei.

Johan Lundberg este Founding Partner al NFT Ventures, unul dintre cele mai active fonduri de investiții în startup-urile fintech din Europa. Fondat în Suedia, NFT Ventures a investit în peste 30 de startup-uri până acum. E prima prezență a lor în România.

Bogdan Iordache face parte din Gecad Ventures și de-a lungul timpului a organizat conferința How to Web, a coordonat TechHub București și e unul dintre cei mai importanți oameni din ecosistemul românesc.

Petar Chavdarov este Investment Associate la Finance in Motion, unul dintre cele mai mari administratori de fonduri, cu peste 2 miliarde de dolari în asset-uri. A lucrat inclusiv la Rockstart, unul dintre cele mai cunoscute acceleratoare din Olanda.

Dacă vrei să participi la toată conferința Future Banking, în public, poți să te înscrii aici.

Antony Tikhonov este Business Developer la Seedrs, o platformă de investiții de tip equity crowdfunding, unde investitorii primesc participație într-un startup în schimbul banilor investiți.

Ciprian Păltineanu este angel investor și startup mentor. Este investitor principal la Innova Human Capital, un fond specializat pe investiții early-stage în Europa de Est. A lucrat de-a lungul timpului în management-ul unor instituții bancare mari.

Andrei Dudoiu este cofondator al Human Finance și fost vicepreședinte al Banca Transilvania. Human Finance este o platformă de finanțare pentru startup-urile de tehnologie.

Înscrie-te aici pentru competiția Future Banking Fire Pitch.

Dan Călugăreanu este partener la Early Game Ventures, un fond de VC lansat anul acesta în România, conduce și TechAngels România și a fondat numeroase afaceri înainte de a o lua pe drumul investițiilor.

Dorin Gaidău este Investment Manager la Finance in Motion și are o experiență de peste 15 ani în domeniul bancar din Republica Moldova și România.

Răzvan Enache este fondator EROA Investments, jurnalist și business development manager la InternetCorp. Este pasionat de fintech și este mintea din spatele proiectului Future Banking.

Vlad Andriescu este redactor-șef al start-up.ro și pasionat de lumea startup-urilor. De-a lungul timpului a ținut workshop-uri dedicate startup-urilor la început de drum și a intervievat peste 250 de fondatori.

În urma competiției Future Banking Fire Pitch, 10 startup-uri vor rămâne pe scenă în finala de pe 14 mai 2019. Concursul va fi prezentat și găzduit de Octavian Palade, Events & Content Strategist la start-up.ro. Vezi aici care sunt condițiile de participare și ce primești la Future Banking Fire Pitch.

Dacă vrei să participi la toată conferința Future Banking, în public, poți să te înscrii aici.