Proiectele selectate vor beneficia gratuit de expertiza echipei comune Orange - UPB din cadrul laboratorului și își vor putea testa prototipurile pe cea mai nouă infrastructură 5G disponibilă.

Experții 5G Lab vor evalua gradul de inovare al tehnologiilor, potențialul de piață al produselor, precum și complementaritatea cu soluțiile Orange. Cele mai bune echipe vor fi contactate direct pentru a stabili detaliile colaborării.

La începutul lunii februarie a acestui an, Orange a anunțat deschiderea a nouă laboratoare Orange 5G care permit jucătorilor economici și cercetătorilor să dea viață proiectelor bazate pe 5G.

Conform unui studiu al Grupului Orange în parteneriat cu GlobalWebIndex, 72% dintre companii declară astăzi că se așteaptă ca operatorul lor să le ofere suport 5G pentru a testa, experimenta și dezvolta în avans.

Laboratoarele Orange 5G răspund acestei cereri din piață, iar inițiativa își propune să ajute actorii economici și pe cei din cercetare să descopere valoarea, utilitatea și oportunitățile aduse de 5G.

În cdrul laboratoarelor Orange 5G, antreprenorii și dezvoltatorii pot să-și testeze soluțiile și serviciile actuale și să aibă în vedere noi use-case-uri.

Orange 5G Lab este o inițiativă Orange în colaborare cu Insitutul de Cercetare CAMPUS al UPB ce își propune să susțină cercetătorii, startup-urile și companiile să își testeze în avans soluțiile bazate pe 5G și să inoveze în jurul acestei tehnologii.

Orange 5G Lab face parte dintr-o inițiativă internațională a grupului Orange care își propune să sprijine actorii economici și cercetătorii în descoperirea valorii, utilității și oportunităților aduse de 5G și în dezvoltarea soluțiilor care vor face diferența într-o economie digitală.

Situat în sediul Institutului de Cercetare CAMPUS din cadrul Universității Politehnica din București, alături de multe alte laboratoare de cercetare tehnologică în diverse domenii, Orange 5G Lab pune la dispoziția partenerilor cea mai nouă rețea de comunicații 5G, echipamente și platforme avansate, precum și o echipă dedicată de experți din Orange și din cadrul Universității Politehnica din București.

Aplică pentru un loc în Orange 5G Lab accesând acest link.