Startup Your Story este o serie de articole prin care spunem poveștile participanților la edițiile anterioare ale taberei Startup Your Life. Este atât un fel de a le mulțumi, cât și o modalitate de a-ți arăta ție, viitor participant, cine ți-ar putea fi colegii și cum te influențează tabăra. Înscrie-te acum la tabăra Startup Your Life.

Violeta Durlan este din Bacău și a participat la ediția din octombrie 2017 a taberei de antreprenoriat Startup Your Life.

Un business agricol de familie

În momentul în care a participat la tabără, avea în desfășurare un business în domeniul agricol - cultivare roșii cherry în solar, cu vânzare și livrare către restaurantele din Bacău, Iași și Neamț. Între timp, în 2018 a preluat și un startup din programul SUN 2017, în domeniul producției de fructe și legume deshidratate și producție crackerși deshidratați din legume. Violeta spune că ambele sunt afaceri de familie, pe care le dezvoltă împreună cu soțul, copiii și părinții ei.

„Activăm în aceste domenii deoarece de câțiva ani am ales să îmi schimb stilul de viață și să caut surse de hrană cât mai sănătoase și cât mai apropiate. Astfel, m-am gândit că pot face din asta o afacere, promovând către restaurante produse autohtone, crescute cu grijă și culese cât mai aproape de data consumării”, povestește ea despre motivația din spatele afacerilor.

Pe lângă acestea, Violeta este trainer într-un hypermarket din Bacău și spune că îi place foarte mult să lucreze cu oamenii.

Tabăra de antreprenoriat Startup Your Life #5 - înscrieri deschise! Bilete Early Bird disponibile

În viitor, vrea să dezvolte afacerea cu producția de fructe/ legume deshidratate, fiind în căutare de distribuitori pentru produsele Super Bites. Este vorba despre două tipuri de crackerși realizați din pastă de legume, care este deshidratată încet, la temperaturi de maxim 80 grade.

„Momentan, produsele se vând în băcanii, magazine de tip plafar și prăvălii din Bacău, Iași, Brașov, însă ar putea să ajungă la mult mai multe locații dacă aș avea un colaborator (sau mai mulți) care să distribuie marfa în cât mai multe locații”, povestește antreprenoarea.

Cu toate acestea, Violeta se arată optimistă și trimite în continuare e-mailuri de prezentare către cât mai mulți posibili clienți și, de asemenea, trimite mostre de produs oriunde i se cere.

Tabăra Startup Your Life îți oferă acces la parteneri de business și experți

Așa cum spuneam la început, Violeta Durlan este una dintre fostele participante la tabăra de antreprenoriat Startup Your LifeTabăra, ediția din 2017. Ea spune că tabăra a ajutat-o mult în deschiderea orizonturilor către mediul antreprenorial.

M-a făcut să conștientizez că, în ciuda mediului economic total potrivnic, avem potențial antreprenorial și dacă lucrăm împreună, evoluăm.

În tabără, Violeta l-a cunoscut pe Tudor Iacob, de la Native Box, care a devenit colaboratorul ei pentru București și pentru care produce crackerși sub marca lui proprie, Native Box.

Tot acolo a cunoscut-o pe Elena Mocanu, cu care a ținut legătura și care a încurajat-o în proiect, când a avut nevoie. De asemenea, s-a întâlnit în Bacău anul trecut și cu Octavian Palade, de la care a primit sfaturi pe partea de SEO, zonă în care, recunoaște Violeta, are o mare lipsă și mai am de lucrat pentru a-și îmbunătăți cunoștințele.

„Una peste alta, tabăra mi-a dat un elan să continui ceea ce fac, să mă dezvolt și mi-a deschis ochii către ceea ce faceți voi, la Internet Corp. Vă urmăresc și sunt în pas cu evoluția pieței pe diverse domenii”, conchide Violeta Durlan.

Tabăra de antreprenoriat Startup Your Life – cine sunt mentorii ediției cu numărul 5

Mentorii acestei ediții, printre care se află nume cunoscute și de la edițiile anterioare ale Startup Your Life, sunt Ana-Maria Udriște (avocat și antreprenor), Alex Ion (fondatorul Nexus Gaming, cea mai cunoscută sală de gaming din România), Irina Scarlat (country manager Revolut România), Roxana Magopeț (marketing & PR manager în cadrul uneia dintre cele mai mari și cunoscute firme de curierat din țară: Fan Courier), Alex Dona (managing partner Times New Roman, cel mai cunoscut site de satiră din România) – dar și nume noi - , Ioan Iacob, fondatorul Qualitance, una dintre cele mai importante firme de IT din București, Marian Hurducaș, fondatorul Necktie Agency, Alexandru Neștian, fondatorul iTux, Dragoș Nicolaescu este angel investor și are o experiență de peste 25 de ani în management și antreprenoriat – te vor învăța care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți dezvolta de la zero afacerea.

Și la ediția a cincea a taberei de antreprenoriat Startup Your Life, colegul nostru Octavian Palade te va învăța cum să fii cunoscut în online, ținând workshop-ul de SEO.

Înscrie-te aici ca să rezervi un loc. Poți să rezervi un loc timp de 3 zile înainte de plată sau poți plăti instantaneu cu cardul bancar online.