Ștefan Gergely este Head of Growth în cadrul Veridion (fostul Soleadify), un startup de machine learning care înțelege 700 de miliarde de pagini web pentru a menține o bază de date de 80 de milioane de întreprinderi din întreaga lume. Competențele lui de growth hacking au fost aplicate și în zona Web3, despre care va discuta la Smart Future 2023, pe 25 aprilie.

Te mai poți înscrie la Smart Future până la finalul acestei zile. Locurile sunt limitate și te așteptăm fizic, sau online, la evenimentul care pune pe hartă ghidul tehnologiei din România.

Fie că vorbim de modul în care blockchain-ul va influența anumite produse digitale, fie că vorbim de o formă sau alta de metavers, lucrurile vor evolua. Metaversul avea venituri de 58 de miliarde de dolari în 2201 și experții menționează că va crește cu 43% în următorii ani. Până în 2026, se spune în studii, 2 miliarde de oameni vor petrece măcar o oră în metavers pentru a lucra, pentru a învăța, socializa sau schimba experiențe.

De asemenea, artiști consacrați au lansat colecții de NFT-uri. Sunt ele utile sau nu? Care este aplicabilitatea lor în realitate? Dar deja lucrurile au avansat. Smart contracts sunt bazate pe o infrastructură descentralizată și cu ajutorul tehnologiei blockchain se pot urmări modificările făcute și se aduce transaparență.

Cu ajutorul experților din panel, vom răspunde la aceste întrebări. Este Web3 doar un trend sau va aduce un impact real economic asupra companiilor?

Te poți înscrie la Smart Future aici pentru a fi parte la următoarea revoluție a României pe 25 aprilie, la Sheraton Hotel București.

Cine este Ștefan Gergely?

Ștefan a renunțat la facultate și are deja 2 exituri la activ. A cofondat o agenție, dar și un startup de monedă digitală cu 100% acoperire în aur. A fost implicat în proiecte Web3 și a coordonat la Zitec această direcție. El va fi parte a panelului 2 de la Smart Future, unde va discuta alături de Lucian Todea (MultiversX) și Vlad Mercori (Stakeborg) despre viitorul și aplicabilitatea Web3.

Am discutat cu el despre viziunea lui astăzi despre Web3 - ce va merge, ce nu va merge.

„Majoritatea business-urilor funcționează la o scară mare, o scară pe care rețelele descentralizate nu ar putea să o susțină. Ce rămâne este o nișă în care blockchain-ul poate ajuta companiile de date. Nișa indivizilor mai precis. Un asemenea use case cunoscut în lumea crypto este un wallet care asigură utilizatorilor că firmele mari care stochează datele lor le respectă dreptul de proprietate asupra datelor lor”, spune Ștefan Gergely.

El consideră, totuși, că Web3 și blockchain au potențialul de a schimba paradigma actuală a internetului.

„În viitor poate vom vedea o mai mare descentralizare a serviciilor online, dar trebuie să fim realiști și să nu ne lăsăm orbiți de hype. Beneficiile actuale sunt din zona de decentralized finance, unde încep să apară instrumente financiare noi. Mai sunt însă niște ani până la nivelul de adopție necesar pentru a implica schimbări în lumea de business de zi cu zi”, consideră Gergely.

El consideră că Bitcoin ar trebui tratat separat față de majoritatea criptomonedelor din pricina intenției din spatele creației lui. Astfel, Bitcoin poate deveni un asset mult mai mainstream decât este acum. „Un instrument financiar detașat de orice stat cu acest nivel de vechime și încredere poate fi interesant și util, mai ales în contextul economic actual: inflație, falimente bancare. Deși până acum Bitcoin nu a reușit să se decupleze de high-risk tech stocks, faptul că asta s-a întâmplat chiar recent, înseamnă că e o situație de urmărit”, spune Gergely.

Ce-și dorește Ștefan Gergely pentru piața de tech din România?

Am discutat cu Ștefan și despre ce-și dorește pentru piața de IT în România.

„Este printre cele mai importante pentru economia națională. Consider că România este pe o traiectorie bună, talentul tehnic continuă să crească. Ultimele câteva luni servesc drept dovadă că Inteligența Artificială reprezintă printre cei mai mari pași pe care îi va face umanitatea de când ne știm”, spune reprezentantul Veridion.

Dar cum poți să nu pici în plasa „hype-ului” și să crezi în tehnologii mai mult decât aplicabilitatea lor? E una dintre temele de discuție la Smart Future - să poți să aplica tehnologia.

„Aș propune ca orice antreprenor la început de drum să-și folosească propria gândire în a-și da seama dacă proiectul respectiv chiar necesită o tehnologie plină de hype. Articolele despre bani infiniți strânși în crypto au convins mulți oameni să sară cu capul înainte fără să-și pună câteva întrebări simple și să respecte o logică simplă: la finalul zilei profitul vine din net valoare adăugată, nimic altceva”, încheie Gergely.